Monchique

Monchique Wandelingen

GPS wandelingen – WandelenAlgarve

Schilderachtig, sfeervol en rustiek.

Het dorp ligt in het betoverende landschap van de Algarve. Het is een schilderachtige plaats die bekend staat om zijn rustieke charme en adembenemende natuur. Ontdek de ongerepte schoonheid  terwijl je geniet van de overvloedige wandelmogelijkheden in de omgeving.

Wandelparadijs

Met zijn weelderige groene heuvels en weidse panoramische uitzichten, is dit een paradijs voor wandelliefhebbers. De pittoreske paden nemen je mee door dichte bossen, langs kabbelende beekjes en naar adembenemende uitkijkpunten. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende wandeling, Monchique biedt voor elk wat wils.

Foia

Een van de populaire wandelroutes is de beklimming van de hoogste berg van de Algarve, de Foia. Vanaf de top van deze majestueuze piek kun je genieten van een onvergetelijk uitzicht op de omringende valleien en de glinsterende kustlijn in de verte. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze ongerepte natuurlijke pracht vast te leggen.

Rijke Flora en Fauna

De wandelpaden in deze omgeving onthullen ook de rijke flora en fauna van de regio. Ontdek kleurrijke bloemen, exotische planten en misschien zelfs enkele zeldzame vogelsoorten tijdens je tochten door de weelderige natuur. Het is een geweldige manier om te ontspannen, te genieten van de frisse lucht en één te worden met de natuur.

Via Algarviana (GR 13)

De Via Algarviana biedt adembenemende wandelpaden door weelderige natuurlijke landschappen, waaronder glooiende heuvels en dichte bossen. Ontdek de schoonheid van deze pittoreske regio terwijl u geniet van een onvergetelijke wandelervaring langs de Via Algarviana (GR 13) of van een van de rondwandelingen langs deze route.

Caldas de Monchique

Na een dag vol avontuurlijke verkenningen kun je ontspannen in het charmante dorp. Slenter door de geplaveide straatjes, bewonder de traditionele architectuur en geniet van lokale lekkernijen in gezellige eetgelegenheden. De warme gastvrijheid van de lokale bevolking maakt je verblijf des te meer memorabel. Ontdek de magie en de ongerepte wandelmogelijkheden.

Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, dit charmante dorp in de Algarve zal je betoveren met zijn natuurlijke schoonheid en rustieke charme.

Marmelete

Marmelete

9 km

Marmelete, MCQ PR06, is een 9 kilometer lange vrij eenvoudige rondwandeling vanuit het gelijknamige dorp in de West-Algarve, Portugal.

Moinhos

Moinhos

10.3 km

Trilho dos Moinhos (MCQ PR04) is een gemiddeld moeilijke, 10,3 kilometer lange themawandeling vanuit Caldas de Monchique, langs oude molens.

Foia

Foia

6.8 km

Trilho da Foia  – MCQ PR03 is een gemiddeld moeilijke, ongeveer 7 kilometer lange rondwandeling naar Foia vanuit Caldas de Monchique – Algarve.

Caldas-Picota

Caldas-Picota

18.6 km

Caldas-Picota wandelroute van gemeente Monchique en de Via Algarviana (GR13) is een bijna 19 km lange zware rondwandeling vanuit Caldas de Monchique.

Adelfeiras

Adelfeiras

3.2 km

Rota das Adelfeiras e geologie (MCQ PR1) is een 3,21 kilometer lange gemakkelijke rondwandeling t ten westen van het dorp Monchique in de bergen van de Algarve.

×