Moinhos

Moinhos

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Monchique

 10.3 km  Middelmatig   185m Largo dos Chorões

Historische wandelroute Wandelroute Trilho dos Moinhos (MCQ – PR04)

 

De geschiedenis van de wind- en watermolens

 

Trilho dos Moinhos is een gemiddeld moeilijke, 10,3 kilometer lange rondwandeling vanuit Caldas de Monchique, langs verschillende oude molens.

Welkom in Monchique, een betoverende bestemming vol natuurlijke pracht en historische rijkdommen! Begin je avontuur in het hart van deze Portugese parel, op het sfeervolle Largo dos Chorões. Volg de aanwijzingen richting Galeria de Santo António en betreed de betoverende wereld van Travessa do Revez. Je bent hier omringd door weelderige begroeiing in Mata-Porcas. De oude schilderachtige windmolen die stilletjes de tand des tijds heeft doorstaan staat hier eenzaam in het landschap. Een ontroerende herinnering aan vervlogen dagen.

Lees meer ...

Moinho Poucochinho

Terwijl je verder wandelt langs de adembenemende Barranco dos Pisões, steek je de charmante Ribeira de Seixe over, waar de imposante Moinho do Poucochinho en een eeuwenoude plataan je hartelijk begroeten. De Moinho do Poucochinho, eens gebruikt voor het verwerken van wol en later voor graanmalen, is nu prachtig gerestaureerd. Bezoekers kunnen genieten van educatieve rondleidingen en ontspannen op de nabijgelegen picknickplaats, omgeven door weelderige boomtoppen en het kalmerende geluid van stromend water.

Nossa Senhora do Desterro

Vervolg je ontdekkingsreis richting Portela das Eiras en volg de borden naar het betoverende klooster van Nossa Senhora do Desterro. Volgens de legende werd dit klooster opgericht als dank voor de redding van twee in nood verkerende zeelieden. Hoewel de ruïnes nu getuigen van een glorierijk verleden, bieden ze nog steeds een adembenemend uitzicht op de stad en het omliggende landschap.

Na een verfrissende wandeling keer je terug naar het bruisende centrum van Monchique, waar je kunt ontspannen bij de fonteinen en de vredige sfeer van de wijk Pomar Velho kunt ervaren. Sluit je reis af met een gevoel van voldoening, wetende dat je de verborgen schoonheid van Monchique hebt ontdekt, van weelderige bossen tot eeuwenoude monumenten.

GPS wandeling

Laat je betoveren door de natuurlijke pracht en historische schatten van Monchique terwijl je door deze magische bestemming wandelt. Vergeet niet je wandelschoenen aan te trekken en je GPS gereed te maken voor een onvergetelijke reis door dit adembenemende Portugese paradijs. Met Monchique als jouw bestemming wacht er een wereld van ontdekkingen op je!

Download file: mcq_pr4_trilho_dos_moinhos.gpx
×