+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Links voor wandelaars over de Algarve

GPS wandelroute’s Algarve

wandelen in de algarve

Links voor wandelaars in de Algarve

Klimaat

Portugese weer-site van tempo geeft mooie overzichten van het weer in de gehele Algarve.

Wandelgidsen

Vind hier de meest gebruikte wandelboeken over de Algarve. Door op de tekst te klikken krijgt u een korte inhoud te zien van de gids. Bij de reisboekhandel kunt u de gidsen kopen.

Vervoer

Voor informatie over busvervoer in de Algarve verwijzen we naar: Eva busvervoer. Over de kleinere lijnen vindt u informatie op de website Algarve bus en ter plaatse bij de lokale busstations van de grotere plaatsen, zoals Tavira, Faro, Loulé, Albufeira, Lagos etc.

Door de Algarve rijdt ook een trein van Lagos naar Vila Real de Santo António v.v.  Op de site van de Portugese spoorwegen: Comboios de Portugal vindt u de benodigde gegevens.

Om de Algarve goed te ontdekken heb je eigenlijk een auto nodig om je van het logeeradres naar het startpunt te brengen. Het is lastig een week te vullen met wandelingen vanuit steeds hetzelfde startpunt. Bovendien is vanuit veel accomodaties de toegang tot het openbaar vervoer moeilijk of zelfs onmogelijk.

Toeristische informatie over de Algarve

visit Portugal
Portugal Portal – online magazine over wonen, werken en genieten in Portugal
VisitAlgarve
Algarve Tips – The #1 guide to the Algarve

Reisboekhandels

Op de site van zwerftocht kunt u veel informatie vinden over de reisboekhandels in Nederland en België.

Wandelwebsites Algarve en Portugal

André Wolff
Wandelen in Portugal
Fred Triep
Wandelclub Algarve
Trek 11
Wandel magazine – Tijdschrift voor wandelaars

Wandelkaarten

Carta Militar de Portugal van het Institutio geografico de Exercito is de beste papieren wandelkaart voor de Algarve. Kies voor de blauwe serie. met een schaal van 1:25000. Er is ook nog een de groene serie met schaal 1: op 50000. Heel Portugal is in kaart gebracht op 610 topografische kaarten.

Kaarten, als u ze wilt kopen, zijn te verkrijgen bij de gespecialiseerde Nederlandse en Belgische reisboekhandels (zie pagina “links”) of per internet te bestellen bij het institutio geografica.

Accomodaties

In de Algarve kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden om te verblijven.Het is mogelijk via een reisorganisatie of via internet een hotel boeken, u kunt een huis huren of kamperen met tent of camper. Wandelaars kunnen de Algarve het best te ontdekken via een verblijf bij een Bed & Breakfast. U bent dan niet alleen verzekerd van kleinschaligheid, een persoonlijke benadering, en van tips over bijzondere plekjes. Hier is kennis aanwezig over wandelroutes, ook buiten de gebaande paden. Zo kunt u de Algarve wandelend of per auto verkennen.

Wandelen
Santa Catarina Fte Bispo
Meer wandelweerweeronline.nl Altijd jouw weer

Op de hoogte blijven?

Pin It on Pinterest

Share This
×