Links over de Algarve voor wandelaars

alles over wandelen; van hotel tot vervoer

Links voor wandelaars in de Algarve

Accomodaties

De Algarve heeft een grote keuze aan accommodaties. Het is mogelijk via een reisorganisatie of via internet een hotel boeken, u kunt een huis huren of kamperen met tent of camper. Wandelaars kunnen de Algarve het best te ontdekken vanuit een Bed & Breakfast of vanuit een andere kleinschalige accommodatie. U bent dan verzekerd van kleinschaligheid, een persoonlijke benadering, en van tips over bijzondere plekjes. Hier is kennis aanwezig over wandelroutes, ook buiten de gebaande paden. Zo kunt u de Algarve op de beste manier te voet verkennen.

Klimaat

Overzicht van het weer in de gehele Algarve staan op de weer-site van tempo.

Links Wandelgidsen

Dit zijn meest gebruikte wandelboeken over de Algarve. Door op de tekst te klikken krijgt u een korte inhoud te zien van de gids. Alle gidsen zijn te koop bij de reisboekhandel.

Vervoer

Voor informatie over lijnbussen in de Algarve verwijzen we naar: Eva busvervoer. Over de kleinere lijnen vindt u informatie op de website Algarve bus. Bij de lokale busstations van de grotere plaatsen, zoals Tavira, Faro, Loulé, Albufeira, Lagos etc. hangen ook bustijden.

Door de Algarve rijdt een trein van Lagos (west)naar Vila Real de Santo António (oost). Deze lijn heet de Linha do Algarve. Het spoorboekje staat op de site van de Portugese spoorwegen: Comboios de Portugal .

Om de Algarve te voet te ontdekken heb je eigenlijk een auto nodig. Dat klinkt als een tegenstelling, maar de auto brengt je van het logeeradres naar het startpunt van een wandeling. Het is lastig een week te vullen met wandelingen vanuit steeds hetzelfde startpunt. Dat betekent ook de beperking tot één soort landschap. Daarnaast is vanuit veel accomodaties de toegang tot het openbaar vervoer moeilijk of zelfs onmogelijk. Een auto is dus de oplossing.

Links naar Toeristische informatie over de Algarve

Visit Portugal
Portugal Portal – online magazine over wonen, werken en genieten in Portugal
VisitAlgarve
Algarve Tips – The #1 guide to the Algarve

Reisboekhandels

Op de site van Hiking Site staat een overzicht van de reisboekhandels in Nederland en België.

Wandelwebsites Algarve en Portugal

André Wolff
Wandelen in Portugal
Fred Triep
Wandelclub Algarve
Tweevoeter
Wandel magazine – Tijdschrift voor wandelaars

Wandelkaarten

Carta Militar de Portugal van het Institutio geografico de Exercito is de beste papieren wandelkaart voor de Algarve. Kies voor de blauwe serie. met een schaal van 1:25000. Dit instituut heeft heel Portugal in kaart gebracht op 610 topografische kaarten.

Kaarten zijn te koop bij de gespecialiseerde Nederlandse en Belgische reisboekhandels. Of bestel ze bij het institutio geografica.

×