Loulé

Loulé Wandelingen

GPS wandelroutes – WandelenAlgarve – Loulé

Loulé wandelingen geeft een overzicht van alle officiële en verschillende zelf gemaakte gps- wandelingen binnen de grenzen van deze gemeente. Het is een gemeente met een groot grondgebied waarbinnen zich verschillende natuurparken bevinden. Rocha da Pena is er daar een van en Fonte Benemola een andere. Wij hebben verschillende van deze routes zelf gelopen. Van de routes die we niet zelf hebben gelopen, is de gemeentelijke informatie verzameld op de betreffende pagina.

Loulé is een echte marktplaats vlak boven Faro, de provincie hoofdstad van de Algarve. Het staat vooral bekend om zijn grote overdekte markthal en de populaire weekmarkt op zaterdag. Naast de markt is in het dorp een mooie winkelstraat te vinden met allerlei leuke lokale winkels.

Moorse geschiedenis

Het is een van de oudste plaatsen van de Algrave en werd gesticht door de Moren. Hun invloed is nog steeds te zien in de kleine smalle straatjes van de stad. Overal kom je de kenmerkende witte huizen tegen en in de stad zijn nog oude Moorse baden te vinden. De stadswallen stammen ook nog uit de tijd van de Moorse overheersing. In de 12e eeuw werden de Moren verdreven en kwam er een christelijk heerser. De oude Moskee werd een christelijke kerk, maar de oude minaret doet nog steeds dienst als kerktoren.

Toen het in de 12e eeuw werd heroverd op de Moren kwam ook het kasteel in handen van de nieuwe heersers. Zij versterkten het kasteel en bouwden het verder uit. Tijdens de bloeitijd van de stad in de 15e eeuw werd het kasteel diverse malen verbeterd en verder verbouwd. Helaas werd het ernstig beschadigd door de grote aardbeving in de Algarve in de 18e eeuw. Tegenwoordig is het kasteel te bezoeken. Je vindt er enkele ingerichte stijlkamers en het huisvest het archeologische museum van Loulé.

Belangrijke attractie is de overdekte markthal die uit het begin van de vorige eeuw stamt. Binnen in de hal is het een kakofonie van geur en kleur. Diverse verkopers proberen verse en gedroogde vis te slijten. Er zijn kraampjes met kazen en worsten uit de regio en grote hoeveelheden verse groenten en fruit. Ook ambachtelijke producten als rieten manden en handwerk zijn er te verkrijgen. Op zaterdag staat er rondom de markthal nog een extra markt met diverse producten. In de zomermaanden wordt er ook vaak een gypsy markt gehouden voor de toeristen.

 

Fonte Benemola

Fonte Benemola

4 km

Wandelroute Fonte Benemola van gemeente Loulé is een wandeling door het rivierdal van de rivier Menalva met een enorme rijkdom aan flora en fauna.

Quinta do Lago

Quinta do Lago

4.6 km

Quinta do Lago wandelroute is een makkelijke, 4,5 kilometer lange rondwandeling over de houten vlonders en het strand tussen Quinta do Lago en Praia do Ancão

Ameixial

Ameixial

4.6 km

Wandelroute Ameixial van gemeente Loulé (LLE PR1) is een korte en heel informatieve rondwandeling door de natuur en de (cultuur) historie van de streek.

Cruz Alta

Cruz Alta

5 km

Cruz AltaCruz Alta GPS wandelroute - Wandelen-Algarve - Loulé (LLE PR10)  km     m Ontdek de Cruz Alta wandelroute (LLE PR10), een korte maar krachtige 5...

Tôr

Tôr

5.2 km

Wandelroute Tôr, PR14 van Loulé is een korte rondwandeling rondom het gelijknamige dorp langs wijngaarden, de rivier de Algibre en door kurkeikenbossen.

×