Silves

Silves Wandelingen

GPS wandelroutes – WandelenAlgarve – Silves

Ontdek Silves en de Pracht van Wandelen in de Algarve

Welkom in deze historische stad gelegen in het hart van de betoverende Algarve in Portugal. Deze stad, doordrenkt van geschiedenis en cultuur, is een ware parel voor reizigers die op zoek zijn naar zowel erfgoed als natuur. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de historie en natuur van dit gebied en laten we je de geneugten van wandelen in de omliggende natuur ontdekken.

Een Historische Schat

De historische stad is beroemd om zijn goed bewaarde middeleeuwse kasteel, dat hoog boven de stad uittorent. Het kasteel, omringd door imposante stadsmuren, biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende omgeving. Wandel door de smalle straatjes van het oude stadscentrum en bewonder de Moorse architectuur, kerken en traditionele huizen.

Wandelen in de Natuur

De Algarve staat bekend om zijn ongerepte natuur, en dit gebied vormt daarop geen uitzondering. Ontsnap aan de drukte van de stad en trek de omliggende heuvels in. De omgeving biedt diverse wandelroutes voor alle niveaus. Of je nu door glooiende heuvels, sinaasappelboomgaarden of kurkeikenbossen wilt wandelen, er is voor elk wat wils.

Ervaar de Algarve zelf

Deze stad en de omliggende natuur wachten om ontdekt te worden. De combinatie van geschiedenis en natuur maakt deze bestemming uniek en onvergetelijk. Dus trek je wandelschoenen aan en dompel jezelf onder in de charme van de Algarve. Je zult versteld staan van de prachtige ervaring die je hier te wachten staat.

Vale Fuzeiros

Vale Fuzeiros

8.3 km

Vale Fuzeiros is een 8,3 kilometer lange gemakkelijke rondwandeling vanuit het gehucht Vale Fuzeiros ten westen van S B. de Messines, Algarve

Moinho

Moinho

9.1 km

Moinho is een 9,1 kilometer lange, eenvoudige rondwandeling vanuit Silves door de noordelijke heuvels naar de oude molen.

Arade stuwmeer

Arade stuwmeer

14.3 km

Arade stuwmeer wandelroute (SLV PR2) is een 14,3 kilometer lange, pittige rondwandeling rondom het barrage do Arade nabij Silves, Algarve.

Santa Ana

Santa Ana

13.6 km

Santa Ana wandelroute (SLV PR01) is een 13,9 kilometer lange, gemiddeld zware rondwandeling die begint in São Bartolomeu de Messines.

×