Adelfeiras

Adelfeiras

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Monchique

 3.2 km  Middelmatig   70m Langs de weg

Rota das Adelfeiras: word wandelend in de bloemetjes gezet!

Rota das Adelfeiras e geologie (MCQ PR1) is een 3,21 kilometer lange gemakkelijke rondwandeling ten westen van het dorp Monchique in de bergen van de Algarve.

Ontdek de verborgen schatten van de Serra de Monchique. Deze betoverende bergketen staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen, maar ook om zijn unieke microklimaat.
In deze schilderachtige regio, vind je een fascinerende thematische wandelroute. Je kunt hier de zeldzame Adelfeiral bewonderen. Dit gebied wordt gedomineerd door de Adelphboom (Rhododendron ponticum subsp. baeticum).

Lees meer ...

Zeldzame Adelfeiral Rhododendrons

Wat deze route zo bijzonder maakt, is niet alleen de zeldzaamheid van de adelfeiral, maar ook het feit dat het een cruciale rol speelt in het behoud van nog maar weinig voorkomende soorten van de Laurissilva (Laurierbomen).
Deze soorten overleven hier dankzij de unieke microklimatologische omstandigheden die de Serra de Monchique biedt.
Het is een ware oase voor de biodiversiteit, en elke stap onthult de natuurlijke pracht van dit bijzondere ecosysteem.

Diversiteit aan plantensoorten

Tijdens je wandeling word je omringd door een overvloed aan flora, waaronder hulst, kurkeik, aardbeiboom en zelfs de zeldzame witte rozemarijn.
De diversiteit van de plantensoorten draagt bij aan de magie van de omgeving en biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers.

Microklimaat

Het microklimaat van Serra de Monchique is de sleutel tot het overleven van deze unieke planten.
De bergen creëren een perfecte omgeving waarin zeldzame soorten gedijen en een toevluchtsoord vinden.
Dit microklimaat, gekenmerkt door specifieke temperatuur- en vochtigheidsniveaus, maakt de regio niet alleen ecologisch waardevol, maar ook een paradijs voor wandelaars die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde ervaring.

Dus, als je op zoek bent naar een spectaculaire wandelbestemming met een vleugje zeldzame natuur, is de Serra de Monchique de ideale plek.
Laat je betoveren door de adembenemende uitzichten, omarm de diversiteit van flora en geniet van het unieke microklimaat dat dit gebied tot een waar wandelparadijs maakt.

Download file: mcq-pr01-rota-das-adelfeiras-e-geologia.gpx
×