Rota Vicentina

Rota Vicentina: wandelen door het meest ongerepte kustgebied van Europa

Rota Vicentina (GR11 / E9) is een pelgrimspad. Deze route is ontstaan als handelsroute in Zuid-Portugal. De paden verbinden de Cabo de Sao Vicente in de Algarve met Santiago do Cacem in de Alentejo. Kaap St. Vincent is het meest Zuidwestelijke punt van Europa. Door de invloed van de elementen, zon, zee en wind, is hier een uniek landschap ontstaan. De Portugese overheid verbiedt bouw in het natuurpark van de Costa Vicentina, waardoor het landschap behouden blijft. Rota Vicentina bestaat uit 13 etappes en een aantal rondwandelingen. Hier onder vind je alle informatie. Deze langeafstandsroute is onderdeel van de Europese route GR11 / E9 , een route die begint in Sagres, Zuid-Portugal en die je kunt volgen tot aan Talinn in Estland. Daarbij moet wel gezegd worden dat het onderhoud aan de route in het noordelijk deel van Europa te wensen overlaat. 

De Rota Vicentina Historical Way bestaat voornamelijk uit landelijke paden. Het is een klassieke GR-route. Hij loopt door uitgestrekte kurk-bossen, over bergketens en door valleien, rivieren en kreken. Je maakt hier een ware reis door de tijd en de lokale cultuur.
De ‘Historical Way’ is gecertificeerd als “Leading Quality Trails – Best of Europe”. Dat wil zeggen dat hij is betiteld als een van de mooiste wandelroutes van Europa.

De route omvat in 13 secties met in totaal 263 kilometer aan wandelpaden. Hieronder vindt u die indeling en het aantal kilometers per sectie.

Wandelen Algarve
×