Foia

Foia

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Monchique

 6.8 km  Moeilijk   268m Parkeerplaats Capela das Caldas

Verken de Betoverende Wandelroute Trilho da Foia

Panorama waar je maar kijkt

Trilho da Foia is een gemiddeld moeilijke, ongeveer 7 kilometer lange rondwandeling naar de Foia, de hoogste berg van de Algarve.
Op zoek naar een onvergetelijke wandelervaring in de Algarve? Duik dan in de betoverende wandelroute Monchique, een opwindend avontuur dat je meeneemt door dit adembenemende landschap.

Deze wandelroute onthult de rijke variëteit aan landschappen, van weelderige groene valleien tot de top van majestueuze bergen. Hij biedt onderweg een glimp van grazende geiten, koeien en een overvloed aan lokale fauna.

Lees meer ...

Start in Caldas de Monchique

Het avontuur begint bij de parkeerplaats bij de kapel van Caldas. Verken hier de koele oase van de Ribeira do Lageado. Van daaruit leidt het pad je bergopwaarts naar Mirante da Mata. Het uitzicht is panoramisch en adembenemend. Vervolg je wandelroute Trilho da Foia over kronkelende onverharde wegen en geasfalteerde paden, terwijl je steeds hoger klimt naar de top van de berg Picota.

Onderweg kun je genieten van het prachtige natuurlijke landschapp. Je kunt zelfs een uitstapje maken naar het uitkijkpunt op de top van Picota voor een extra dosis avontuur.

Via Algarviana – GR13

Als je de top hebt bereikt, voeg je je bij de GR13 – Via Algarviana en vervolg je je Foia wandeling over het onverharde pad. Je wordt beloond met een ontspannende afdaling door terrasvormige velden en het rustige tafereel van boerenfamilies die op de velden werken.

Horta´s van lokale boeren

Na een korte klim naar de plaats van Pé da Cruz, wordt je getrakteerd op een glimp van zelfvoorzienende landbouw. Vervolgens daal je af naar de site van Pé da Cruz om op te laden voor de laatste etappe van de reis. Bereid je voor op een stevige klim naar de site van Covão d’Águia. Daarna brengt een verkwikkende afdaling die je terug naar Caldas de Monchique.

Sluit je Foia wandelavontuur af door de smalle, kronkelende paden te volgen langs Palmeira en Cortês, en keer terug naar de parkeerplaats bij Caldas de Monchique, waar je kunt ontspannen en nagenieten van de herinneringen aan je onvergetelijke reis.

Geniet van de natuurlijke schoonheid en de opwindende avonturen die wachten op de wandelroute Foia in de Monchique in de betoverende Algarve. Verlies jezelf in de pracht van dit unieke landschap en laat je zintuigen ontwaken terwijl je de wonderen van de natuur rondom de Foia ontdekt.

Download file: mcq-03-trilho-da-foia.gpx
×