Wandel-informatie Algarve

GPS wandelroute Algarve – Tavira

Wandel-informatie: Wandelgidsen

Er zijn diverse boeken met wandelingen in de Algarve. De bekendste laten we hier zien. Door op de tekst te klikken krijgt u een kleine inhoud te zien van de gids. Alle gidsen zijn te koop bij de reisboekhandel.

  1. 10 wandelingen algarve – Voetwijzer
  2. voetwijzer 14 algarve
  3. Sunflower Algarve
  4. Algarve Rother walking guide
  5. Outdoor Portugal – Via Algarviana
  6. Jakobsweg Ostportugal Via Lusitana – Outdoor
  7. Algarve – Outdoor
  8. Wandelroutegids Algarve – Turismo de Portugal

Wandelkaarten

De beste wandelkaarten zijn: Carta Militar de Portugal van het Institutio Geografico de Exercito. Met een schaal van 1:25000, raden we de blauwe serie aan, omdat hij het meest gedetailleerd is. Heel Portugal is op deze manier in kaart gebracht. Dat levert 610 gedetailleerde topografische kaarten op.

Het is niet echt noodzakelijk voor het hebben van wandel-informatie, maar als u de militaire kaarten toch zelf wilt aanschaffen, die zijn te koop bij de gespecialiseerde Nederlandse en Belgische reisboekhandel (zie pagina “links”). U kunt ze ook bestellen bij het institutio geografica in Lissabon.

Vervoer

Om de Algarve goed te ontdekken heb je eigenlijk een auto nodig. Veel wandelingen zijn rondwandelingen met verschillende startpunten. Een auto is dan handig. Zonder auto kan wel, maar dat hangt sterk af van de locatie waar u verblijft. Veel accomodaties liggen niet dicht bij een openbaar vervoer mogelijkheid. Vaak is het aantal wandelroutes vanuit één accommodatie ook beperkt.

Tussen Lagos en Vila Real Santo Antonio rijdt een trein en tussen de diverse steden rijden beperkt bussen.

Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om je met een taxi je laten ophalen.

Informatie over bussen en trein staat op de pagina “links”.

Accomodaties

In de Algarve kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden om te verblijven. U kunt bijvoorbeeld via een reisorganisatie of via internet een hotel boeken, u kunt een huis huren of kamperen met tent of camper. Maar de manier om de Algarve het best te ontdekken is toch via een verblijf bij een Bed & Breakfast. U bent dan verzekerd van kleinschaligheid, persoonlijke benadering, van bijzondere plekjes, maar vooral van wandel-informatie uit de eerste hand. Van daaruit kunt u de Algarve wandelend of per auto verkennen. Soms kan het ook op de fiets met een mountainbike.

Er zijn tal van prachtige bed & breakfasts in de Algarve. Hieronder treft u een aantal sites aan waarop de meeste B&B ’s staan vermeld. U kunt van hieruit doorklikken om op de betreffende sites te komen.

Gastvrij Portugal
Vakantie bij Nederlanders in Portugal
Charme logies, logeren bij Belgen en Nederlanders
Nederlandstalige B&B’s in de Algarve
Charmio, Bed & Breakfast in de Algarve

×