Alcoutim

Alcoutim Wandelingen

GPS wandelingen – WandelenAlgarve – Alcoutim

Wandelen langs de Guadiana rivier

Deze pagina biedt een uitgebreid overzicht van de wandelroutes in het uiterste oosten van de Algarve. De historische vestingstad ligt aan de oevers van de Guadiana-rivier, die tevens de grens met Spanje vormt. Noordwaarts grenst het aan de provincie Alentejo, waar vroeger waardevolle delfstoffen zoals pyriet en koper werden gewonnen in de mijnen van Mina de São Domingos. Deze producten werden verscheept vanuit de haven, dankzij de bevaarbaarheid van de Guadiana tot dit punt.

De geschiedenis van de mijnbouw

De geschiedenis is nauw verbonden met de vestiging aan de overkant van de rivier, in het Koninkrijk Castilië, als bescherming voor de waardevolle grondstoffen. Hoewel de oude vestingmuren zijn verdwenen, zijn de smalle, steile straatjes en de rustieke sfeer van het stadje behouden gebleven. Je vindt er ook overblijfselen van een Romeinse villa.

Eindeloze wandelpaden

Voor liefhebbers van wandelen biedt dit gebied adembenemende vergezichten over de rivier en naar Spanje. Pittoreske paden, tracks en af en toe een geitenhoeder met zijn kudde vormen het landschap. Het is een gebied van serene stilte, waar ontmoetingen met andere wandelaars zeldzaam zijn. Bereid je voor op enig klimmen en dalen, gezien het heuvelachtige karakter van het gebied.

Schitterende natuurwandelingen

In de lente ontwaakt de natuur met een zee van bloemen en kleine poeltjes vol leven. De zomer brengt droogte en hitte, terwijl het najaar een uniek schouwspel van droge vlakten, weidse uitzichten en glooiende heuvels presenteert. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerkende sfeer, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelaars gedurende het hele jaar.

×