Encantos de Alcoutim

Encantos de Alcoutim

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Alcoutim (ALC PR3)

 4.3 km  Makkelijk   79m Alcoutim

Encantos de Alcoutim wandelroute (ALC PR3) is een eenvoudige, 4,3 km lange officiële gps wandeling, van gemeente Alcoutim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Encantos de Alcoutim wandeling voert je langs de hoogtepunten in en om het stadje, waaronder het kasteel, de ruïnes van het oude kasteel, het populaire rivierstrand en het prachtige landschap langs de rivier de Guadiana.

Casa dos Condes is het startpunt van de wandeling. Momenteel doet het gebouw dienst als gemeentelijke bibliotheek. Het ligt naast de parochiekerk van São Salvador. Door een steegje loop je naar een van de kades aan de rivier. Hier staan het standbeeld van De Smokkelaar en honderd meter zuidelijker dat van de Fiscale garde broederlijk naast elkaar.

Hoog boven Alcoutim en de rivier liggen de ruïnes van het oude kasteel. Het werd gebouwd in de islamitische periode. Die was in het midden van de 8e eeuw, onder de Umayyaden-dynastie.  Bovenop een ruige uitloper van leisteen en grijswallen kijkt het uit over de omgeving. Het is een versterkt paleis, inclusief een kleine moskee. Doel van de bouw was, om militaire controle uit te oefenen over de riviermijn. Hier werden mineralen gewonnen. Het kasteel biedt een panoramisch uitzicht over de Guadiana en het kasteel van Sanlúcar del Guadiana aan de Spaanse kant.

Praia Fluvial

Praia Fluvial de Pego Fundo (Pego Fundo rivierstrand) ligt iets ten noorden van het dorp, aan een zijtak van de Ribeira de Cadavais. Het strand is opgespoten met het witte zand van de stranden van de zuidkust. Rondom het recreatiegebied liggen allerlei ondersteunende faciliteiten zoals fitnesscircuits en een picknickpark.

Langs de waterlijn loop je terug naar het centrum van Alcoutim. Je passeert daarbij de kapel van Nossa Senhora da Conceição, waar het museum voor heilige kunst is gevestigd. Vervolgens loop je via de Poço Novo straat naar het “nieuwe” kasteel van Alcoutim. Binnen de kasteelmuren bevindt zich nog een archeologisch museum. Hier is de minimaal 5000 jaar oude geschiedenis van het dorp tentoongesteld. Er bevindt zich onder andere een collectie bordspellen en stenen stukken uit een ver verleden.

Begin van het parcours 37º 28 ‘16,63’ ‘N 7º 28’ 18,74 ” W

 

×