Corre Corre Guadiana

Corre Corre Guadiana

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Alcoutim (ALC PR1)

 8.5 km  Middelmatig   141m Alamo

Corre Corre Guadiana wandelroute is een gemiddeld zware gps-rondwandeling van 8,4 kilometer. Hij loopt aan de grens met Spanje in de Portugese Algarve. Wandelen langs de Guaduana rivier heeft iets speciaals, zeker in het voorjaar. Het landschap is sprookjesachtige door de velden met bloemen en een blauwe hemel boven de witte gehuchten aan een kabbelende rivier.

Lees meer ...

Wij starten de wandeling aan de rivier bij het dorp Alamo. Het eerste stuk van de wandeling lopen we over het asfalt. Dat is meteen het laatste asfalt dat we zien. Eenmaal van de weg af, gaan we direct stijgen. Uiteindelijk wordt het een lange klim waarbij we bijna 150 hoogtemeters maken.

Gehuchten onderweg

We lopen door een paar gehuchten. Op verschillen de erven knorren zwarte varkentjes ons na. We passeren een grote schaapskudde. De schaapshond vindt niet dat wij in het landschap horen dus hij blaft ons luidkeels uit.

Buiten de dorpen wachten ons de stilte en waanzinnige vergezichten. Op de Guadiana rivier dobberen een paar bootjes. De lavendel bloeit en grote rotsblokken completeren het uitzicht. Je komt onderweg geen horeca tegen. Er is wel een aantal plaatsen waar je even rustig kunt gaan zitten genieten van het uitzicht. Neem een picknick mee!

De begroeiing is typisch voor de Serra van de Algarve dus er staan steeneiken, Johannesbroodbomen en hier en daar een kurkeik. Natuurlijk vind je ook overal de zo typerende bosjes en struiken. Wanneer ze niet worden gesnoeid, verworden tot een ondoordringbaar struikgewas. Corre Corre Guadiana is een afwisselende wandeling en omdat hij niet zo lang is, kan iedereen hem lopen. We kunnen deze wandeling absoluut aanraden.

Download file: ALC-PR1-laranjeiras-corre,-corre-guadiana_rtw.gpx
Wandelen Algarve
×