Quinta do Lago

Quinta do Lago

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Loulé (LLE 05)

 4.6 km  Makkelijk   12m Quinta do Lago

Quinta do Lago wandelroute is een makkelijke, 4,6 kilometer lange rondwandeling over de houten vlonders en het strand tussen Quinta do Lago en Praia do Ancão. Dit gebied is nog onderdeel van het Nationaal Park van de Ria Formosa.
De Ria Formosa is een beschermd natuurgebied met een unieke flora en fauna, vooral beïnvloed door het getij. Het doet nog het meest denken aan de Nederlandse wadden. Ten westen van de hoofdstad van de Algarve (Faro) is rondom het natuurgebied een vlonder-pad aangelegd. Het leid je langs de meertjes en zorgt dat je ook met hoog water droge voeten houdt. De begroeiing is kleurrijk en houdt het midden tussen wieren en “gewone planten”. De kleine vogels schuilen er graag.

Lees meer ...

Villa´s

Quinta do Lago is vooral bekend om zijn kapitale villa´s. We hebben werkelijk onze ogen uit gekeken en ons vooral ook verbaasd over het feit dat de bewoners van deze enorme huizen genoegen nemen met buren die werkelijk in hun eigen kapitale villa letterlijk op hun lip wonen. Gezegd moet worden: het uitzicht is hier onovertroffen. Met de zee op een steenworp afstand is het hier goed toeven.

Vogels kijken

Nationaal Park Ria Formosa is ook bekend om haar vogelrijkdom. Voor vogelspotters is dit gebied bijna eindeloos fascinerend. Het hele jaar door vind je er allerlei soorten waadvogels, zoals bijvoorbeeld flamingo´s en lepelaars maar ook kluten, wulpen, tureluurs etc. Daarnaast is er seizoens afhankelijk nog een keur aan zaadeters en insecteneters te spotten in verschillende groottes. Wij zijn met de camera altijd op jacht naar de Iberische Groene Specht en de Ijsvogel.

The Bold Octopus

Een korte wandeling als Quinta do Lago vereist het niet, maar het is wel een zalige bijkomstigheid dat je na een kilometer of twee een werkelijk fantastisch restaurant tegenkomt. Op Praia do Ancão staat restaurant The Bold Octopus. Het is absoluut één van onze favoriete plaatsen voor een speciale gelegenheid. Het eten is er fantastisch, de bediening super en de prijzen, dat moet gezegd worden, on-Portugees hoog. Een uitspatting is het echter dubbel en dwars waard!

Strand

Het laatste stuk van wandelroute Quinta do Lago loopt over het strand en via de loopbrug steek je de wadden van de Ria Formosa weer over naar de auto.

Download file: Quinta do Lago_rtw.gpx
×