Ameixial

Ameixal

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Loulé (LLE PR01)

 4.6 km  Makkelijk   106m Ameixial

Wandelroute Ameixial (LLE PR1) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Loulé.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Een aantal van de gepresenteerde foto´s is afkomstig uit het Enjoy the Algarve magazine

Wandelroute Ameixal LLE PR1

Wandelroute Ameixal LLE PR1 is een korte en niet al te inspannende wandeling rondom het gelijknamige dorp. Deze wandeling biedt niet alleen inzicht in de flora en fauna en traditionele levenswijzen in dit gebied. Hij onthult ook iets bijzonders. In deze regio, gelegen in het Zuidwesten van het Iberisch schiereiland, zijn er overblijfselen ontdekt van een nog steeds gedeeltelijk ontcijferd schrift. Tijdens deze korte wandeling kom je hiervan diverse voorbeelden tegen.

Oudste schrift van het Iberisch schiereiland

Het betreft het oudste schrift op het Iberisch schiereiland, bekend als het Southwest Script, Southwestern Script, Tartessisch of Zuid-Lusitaans. Dit mysterieuze spijkerschrift werd gebruikt om een uitgestorven taal genaamd Tartessiaans vast te leggen. Het wordt vermoedelijk toegeschreven aan de Phoeniciërs. Overblijfselen ervan zijn voornamelijk gevonden in het zuidwestelijke deel van het Iberisch schiereiland. Voornamelijk in het zuiden van Portugal (Algarve en het zuiden van Alentejo) en ook in Spanje (in het zuiden van Extremadura en het westen van Andalusië). Bekijk de bijgevoegde foto’s van het Walking Festival Ameixal, waarop enkele van deze karakters te zien zijn, geprojecteerd op verschillende muren tijdens het wandelfestival.

Ondanks dat het traditionele boerenleven in Portugal steeds zeldzamer wordt, kun je tijdens de wandelroute LLE PR01 in deze streek hiervan nog steeds voorbeelden tegenkomen. Denk aan geitenherders, het gebruik en onderhoud van traditionele hooiopslagplaatsen genaamd Palheiro’s, en zelfs biertransport op ezels in plaats van moderne 4×4-voertuigen.

Natuurlijk is het rustige heuvellandschap een visueel genot. Zelfs als je niet ver wilt of kunt wandelen, kun je hier de sfeer van de streek rustig proeven. Ameixial staat ook bekend om haar jaarlijks wandelfestival, meestal georganiseerd aan het einde van april. Het Walking Festival Ameixal is een van de meest prachtige wandelevenementen in Portugal.”

×