Ameixial

Ameixal

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Loulé (LLE PR01)

 4.6 km  Makkelijk   106m Ameixial

Wandelroute Ameixial (LLE PR1) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Loulé.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Een aantal van de gepresenteerde foto´s is afkomstig uit het Enjoy the Algarve magazine

Wandelroute Ameixal LLE PR1

Wandelroute Ameixal LLE PR1 is een korte en niet te inspannende route rondom het gelijknamige dorp. Deze wandeling laat de wandelaar niet alleen kennis maken met de flora en fauna en de traditionele leefwijzen in het gebied; hij biedt nog iets heel anders. In deze streek, het Zuid-Westen van het Iberisch schiereiland, zijn overblijfselen gevonden van een nog steeds niet volledig ontcijferd schrift. Tijdens deze korte wandeling vind je hiervan verschillende voorbeelden terug.  

Oudste schrift van het Iberisch schiereiland

Dit Southwest Script of Southwestern Script, is ook wel bekend als Tartessiaans of Zuid- Lusitaans. Het is een raadselachtig spijkerschrift dat werd gebruikt om een uitgestorven taal te schrijven, die wij tegenwoordig Tartessiaans noemen. Het komt waarschijnlijk van de Phoeniciers. Overblijfselen zijn vooral gevonden in het zuidwestelijke deel van het Iberisch schiereiland, meestal in het zuiden van Portugal (Algarve en het zuiden van Alentejo), maar ook in Spanje (in het zuiden van Extremadura en het westen van Andalusië). Op de bijgevoegde foto´s, die we van de facebook site van het Walking Festival Ameixal hebben gehaald, krijg je een beeld van een paar van de karakters. Tijdens het wandel festival worden de karakters groot op verschillende muren geprojecteerd en dat ziet er waanzinnig uit!

Alhoewel het traditionele boerenbestaan steeds meer verdwijnt uit het dagelijks leven in Portugal, zie je er tijdens de wandelroute LLE PR01 in deze streek nog verschillende voorbeelden van terug. Hier kom je nog wel eens een geitenhoeder tegen, hier worden de Palheiro´s,  (traditionele hooi opslag) nog gebruikt en onderhouden en hier kom je nog wel eens een bier tegen op een ezel in plaats van in een 4wheel drive.

Vanzelfsprekend is dit rustige heuvelland een lust voor het oog. Iedereen die niet zo ver wil of kan wandelen, maar die wel de sfeer van de streek wil opsnuiven, kan zich hier rustig aan wagen.  Ameixial is ook bekend van haar jaarlijks wandel festival dat meestal wordt georganiseerd aan het einde van april. Ameixial is het mooiste wandel-event van Portugal.

In 2020 vindt het wordt het wandelfestival georganiseerd van 24 tot en met 26 april. Op de Facebook site van de organisatie zullen de aankondigingen volgen. 

Pin It on Pinterest

Share This
×