Santa Ana

Santa Ana

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Silves

 13.6 km  Middelmatig   145m São Bartolomeu de Messines

Ontdek Silves en de Pracht van Wandelen in de Algarve

Santa Ana wandelroute (SLV PR01) is een 13,9 kilometer lange, gemiddeld zware rondwandeling die begint bij de school in São Bartolomeu de Messines.
Deze natuurwandeling is een verborgen juweeltje in de Algarve, Portugal. Elke natuurliefhebber en wandelaar zou deze paden moeten verkennen. Met zijn betoverende schoonheid en natuurlijke pracht biedt deze route een onvergetelijke ervaring.

Traditionele dorpen in de Algarve

De tocht begint in São Bartolomeu de Messines, een charmant stadje dat doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Terwijl je door de geplaveide straten wandelt, proef je de authentieke Portugese sfeer. Maar al snel laat je de bebouwde omgeving achter je en betreed je de weelderige natuur.

 

Lees meer ...

Cultuur en natuur aan je voeten

De Santa Ana-route neemt je mee door een gevarieerd landschap van weelderige bossen tot uitgestrekte valleien en langs kabbelende beekjes. Tijdens je wandeling geniet je van de serene stilte en de melodie van tjirpende vogels. Het is een ideale gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en volledig op te gaan in de natuur.
Een hoogtepunt van de route is de adembenemende uitzichten die je zult tegenkomen. Vanaf de heuvels heb je panoramische vergezichten over het omliggende landschap en de Atlantische Oceaan. Het is alsof je de wereld van bovenaf bewondert.

De koningsstrijd

De strijd bij De strijd bij Santa Ana, Silves in 1834 was een belangrijk conflict tijdens de Portugese Miguelite Oorlog (1828-1834). Deze oorlog draaide om de troonopvolging in Portugal en de machtsstrijd tussen de aanhangers van koningin Maria II en de troepen van haar oom, Miguel I.
De slag bij Santa Ana vond plaats op 19 mei 1834 en was een van de vele veldslagen in deze oorlog. In deze specifieke confrontatie vochten de Miguelieten, die trouw waren aan Dom Miguel, tegen de Liberalen, die koningin Maria II steunden. De Miguelieten waren sterk vertegenwoordigd in de Algarve-regio, waaronder Silves.

De Liberalen onder leiding van generaal Saldanha wisten de Miguelieten te verslaan in Santa Ana. Hierdoor konden ze de controle over Silves en omliggende gebieden herstellen. Deze overwinning was een keerpunt in de strijd en droeg bij aan de uiteindelijke overwinning van de Liberalen. Maria II besteeg de Portugese troon.

Wandelen in de Algarve

Kortom, de wandelroute Santa Ana vanuit São Bartolomeu de Messines biedt een prachtige natuurlijke ervaring. Al wandelend heb je ook een kans om de Portugese cultuur en geschiedenis te ontdekken. Dus, als je op zoek bent naar een onvergetelijke wandelervaring, aarzel dan niet om deze route te verkennen. Het is een wandelreis die je nog lang zult koesteren.

Download file: pr1-slv-santa-ana.gpx
×