Funcho Stuwmeer

Funcho Stuwmeer

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Silves

 12.1 km  Middelmatig   110m Funcho stuwmeer

Natuurpracht onthuld: Ontdek de betoverende wandelroute rondom Barragem do Funcho

Funcho stuwmeer is een gemiddeld moeilijke, 12 kilometer lange rondwandeling door de prachtige natuur langs het gelijknamige stuwmeer in de buurt van Silves

Ontdek de betoverende wandelroute rondom het Barragem do Funcho (Amorosa Norte) bij São Bartolomeu de Messines. dDeze natuurroute loopt langs  het schilderachtige stuwmeer van Funcho leidt. Deze idyllische locatie, doordrenkt van natuurlijke pracht, biedt wandelaars een onvergetelijke ervaring. De wandelroute begint bij de Barragem do Funcho en voert je mee door een gevarieerd landschap. Indrukwekkende vergezichten worden afgewisseld door weelderige bossen, glooiende heuvels en schilderachtige paden. Terwijl je langs het kristalheldere water van het stuwmeer loopt, word je omringd door een serene rust en de harmonie van de natuur.

Lees meer ...

Onderweg kom je langs adembenemende uitzichtpunten. Hier geniet je van panoramische vergezichten over het Funcho-stuwmeer en de omliggende groene heuvels. Neem de tijd om de schoonheid van de natuur in je op te nemen en laat de stress van het dagelijkse leven achter je.

Bloemen, planten en dieren langs wandelroute Funcho stuwmeer

De flora en fauna langs de route zijn divers en bieden natuurliefhebbers de kans om vogels te spotten en te genieten van de kleurrijke bloemen die het pad omringen. Het is een uitgelezen kans om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de stilte van de natuur.

De wandelroute is geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Onze GPS route leidt je veilig door het gebied. Vergeet niet je camera mee te nemen om de betoverende momenten vast te leggen terwijl je de schoonheid van deze natuurlijke omgeving verkent.

Ben je op zoek naar een ontspannen wandeling of een avontuurlijke trektocht?  Wandelroute rondom het Barragem do Funcho biedt voor elk wat wils. Laat je betoveren door de natuurlijke pracht van deze schilderachtige plek en ervaar een onvergetelijke wandeling langs het Funcho-stuwmeer.

Download file: funcho-stuwmeer.gpx
×