Vale Fuzeiros

Vale Fuzeiros

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Silves

 8.3 km  Middelmatig   70m Vale Fuzeiros

Vale Fuzeiros: Verken de Tijdloze Schatten van Silves

Vale Fuzeiros (SLV PR4) is een 8,3 kilometer lange gemakkelijke rondwandeling vanuit het gelijknamige gehucht ten westen van São Bartolomeu de Messines, Algarve.

Ontdek de rijke geschiedenis van het gebied, waar onze wandelroute is uitgezet. Je loopt langs een reeks historische monumenten die je meenemen op een fascinerende reis door verschillende tijdperken, van de prehistorie tot de middeleeuwen.

Gelegen tussen de Barrocal en de bergen, onthult deze natuurwandeling zijn pracht te midden van rode zandstenen uit het Trias, bekend als de “Grés de Silves”-formatie. Het gehucht wordt omringd door weelderige moestuinen en citrus boomgaarden en ook schilderachtige boomgaarden met amandel- en olijfbomen.

Lees meer ...

Bezwangerende geuren van mediterrane struiken

Bij het beklimmen van de Pedreirinha-heuvel ontvouwt zich een uniek landschap met sedimentaire lagen in verschillende tinten wit en rood. Hier kan je de complete trias tijdperk van het Algarve-bekken bewonderen. De heuvels zijn bedekt met mediterraan struikgewas, waaronder jeneverbes, cistus, brem, tijm en rozemarijn.

Op de heuvelrug ontdek je de Pedreirinha Necropolis, een archeologische vindplaats uit de Hoge Middeleeuwen met graven uitgehouwen in de zachte rode zandsteen. Verderop vind je de indrukwekkende Vilarinha Alignment, bestaande uit vier menhirs die meer dan 6000 jaar oud zijn. Dit is een uniek megalithisch monument in de westelijke Algarve.

Middeleeuwse graven

Tijdens je verkenning kom je langs de Necropolis van Carrasqueira. Dit zijn vijf uitgehouwen graven uit de Vroege Middeleeuwen. Daarnaast ligt de Necropolis van Forneca, waar eenvoudige kuilen een intrigerend verband suggereren met de Visigotische periode.
Duik in de geschiedenis van Vale Fuzeiros en ontdek de betoverende sporen van ons verleden tijdens deze onvergetelijke wandelervaring.

Download file: vale fuzeiros.gpx
×