Arade Stuwmeer

Arade Stuwmeer

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Silves

 14.3 km  Middelmatig   134m Arade stuwmeer

Natuurpracht rondom het Stuwmeer van de Arade bij Silves

Arade stuwmeer wandelroute is een 14,3 kilometer lange, pittige rondwandeling rondom het barrage do Arade nabij Silves. Ontdek de betoverende wandelroute rondom het stuwmeer van de Arade. In dit adembenemende gebied wordt de Iberische Lynx gefokt voor herintroductie in het wild. Deze schilderachtige plek, in de buurt van Silves, biedt niet alleen een vredige omgeving voor wandelaars, maar herbergt ook een rijke biodiversiteit die dus zelfs de zeldzame Iberische Lynx thuis noemt.

 

Lees meer ...

Het Arade stuwmeer

De wandelroute begint bij de schilderachtige oever van het stuwmeer. Het kalme water strekt zich uit tot aan de horizon. De frisse lucht en de serene atmosfeer nodigen uit tot ontspanning en reflectie. Terwijl je langs de oevers wandelt, kun je genieten van het gevarieerde vogelleven dat hier gedijt. Je ziet hier onder andere aalscholvers, ijsvogels en zelfs zeldzame roofvogels.

De Iberische Lynx

De echte schat van deze omgeving blijft echter de aanwezigheid van de Iberische Lynx. Dit majestueuze roofdier, dat met uitsterven wordt bedreigd, vindt hier zijn thuis. Hoewel ze zich meestal schuw opstellen, heb je hier een zeldzame kans om misschien een glimp van dit prachtige dier op te vangen. Vergeet niet om stil te zijn en je geluk te beproeven!

Vogels en mediterrane geuren en kleuren

De wandelroute leidt je door kurkeiken bossen en langs geurige mediterrane flora. De kleuren en geuren van de natuurlijke omgeving zullen je zintuigen betoveren terwijl je verder gaat. De paden zijn goed onderhouden en bieden wandelaars een aangename ervaring, zonder onderbrekingen door druk verkeer.

Aan het eind van je wandeling kun je ontspannen bij een van de picknickplaatsen langs het stuwmeer. Geniet van een smakelijke lunch terwijl je uitkijkt over het water en de majestueuze bergen in de verte. Het is de perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag in de natuur.

Natuurwandelingen in de Algarve

Kortom, de wandelroute rondom het stuwmeer van de Arade bij Silves, in het gebied van de Iberische Lynx, biedt een prachtige ervaring voor natuurliefhebbers. De combinatie van weelderige landschappen, zeldzaam dierenleven en ontspanning maakt deze bestemming een must-visit voor iedereen die de schoonheid van de Algarve wil ontdekken.

Download file: slv-pr2-arade-stuwmeer.gpx
×