Malhanito

 9 km  Moeilijk   179m Feiteira

Wandelroute Malhanito (TAV PR6) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Tavira.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Malhanito wandelroute TAV PR6 valt weer uiteen is drie delen. 

  1. FEITEIRA – FONTE FÉRREA (2 km; maximale hoogte 504 m)

De route begint bij het Centro do Descoberta en gaat richting Cachopo via de EN 124, (oostwaarts). Na 1 km asfaltweg, vindt u een onverharde weg aan de rechterkant. Hier gaat u het bos in. Deze eerste kilometers zijn ontspannen je geniet van de zuivere lucht en je kunt drinken uit één van de toegankelijke bronnen langs dit pad. Er is tevens de mogelijkheid een oud graf te bezoeken. Dit is een van de meest groene en rijkste bosgebieden in de Algarve

  1. CERRO DA PORTELA DA BICA (3 km; maximale hoogte 541 m)

Nu begint de klim begint naar Cerro da Portela da Bica, tot een hoogte van ongeveer 440 meter. Let tijdens het klimmen vooral ook op de omgeving; de flora en alle vogels die je omgeven. 

  1. MALHANITO – FEITEIRA (3 km; maximale hoogte 541 m)

Aan het einde van dit gedeelte van de wandelroute sta je op één van de hoogste heuvels in de omgeving: de Malhanito. Dit is een panoramische plek met een schitterend uitzicht over de hele regio Vanuit dit punt is het economisch belang van de duizenden kurkeiken in deze streek heel goed te zien. Vervolg de wandeling, verlaat de onverharde wegen en ga de oude asfaltweg op die Feiteira met Castelão verbindt. Ga naar het noorden naar Feiteira. Ook hier is de eenvoudige schoonheid van deze landelijke streek met haar kleine boerengemeenschappen overal aanwezig. Zo loopt u rustig terug naar Feiteira.

Pin It on Pinterest

Share This
×