Malhanito

 9 km  Moeilijk   179m Feiteira

Wandelroute Malhanito (TAV PR6) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Tavira.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Malhanito wandelroute TAV PR6 valt weer uiteen is drie delen.

FEITEIRA – FONTE FÉRREA (2 km; maximale hoogte 504 m)

De wandelroute begint bij het Centro do Descoberta en leidt oostwaarts richting Cachopo via de EN 124. Na 1 km asfaltweg bereikt u een onverharde weg aan de rechterkant, die u het bos in voert. In deze eerste kilometers kunt u genieten van de frisse lucht en onderweg gebruikmaken van toegankelijke bronnen. Bovendien heeft u de kans om een oud graf te bezoeken. Dit gebied in de Algarve staat bekend om zijn weelderige groen en rijke boslandschap.

CERRO DA PORTELA DA BICA (3 km; maximale hoogte 541 m)

De route gaat nu omhoog richting Cerro da Portela da Bica, met een hoogte van ongeveer 440 meter. Tijdens deze klim is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de natuurlijke omgeving, de flora en de vogels die de omgeving bevolken.

MALHANITO – FEITEIRA (3 km; maximale hoogte 541 m)

Aan het einde van dit gedeelte van de wandelroute bereikt u een van de hoogste heuvels in de regio, de Malhanito. Vanaf dit punt heeft u een panoramisch uitzicht over de hele regio en kunt u duidelijk het economische belang van de talloze kurkeiken in dit gebied zien. Vervolg de wandeling, verlaat de onverharde paden en volg de oude asfaltweg die Feiteira met Castelão verbindt, terwijl u noordwaarts naar Feiteira gaat. Ook hier komt de eenvoudige schoonheid van het platteland met zijn kleine boerengemeenschappen tot uiting. U wandelt rustig terug naar Feiteira.

×