+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Via Algarviana – 6

GPS route – Via Algarviana GR13 – Algarve

 15 km  Middelmatig   272m Salir

Wandelen langs de Via Algarviana, sector 6 mag je niet overslaan tijdens een wandelvakantie in de Algarve. De Via Algarviana is de Lange afstandsroute (GR13) die van oost naar west door de Algarve slingert. De Via Algarviana is een oude pelgrimsroute die begint in Alcoutim en eindigt aan de Cabo de São Vicente. De route slingert zich 330 kilometer over de bergen en dalen van het Algarviaanse achterland.

Lees meer ...

Op een wandelwebsite mag deze route dus eigenlijk niet ontbreken. De Via Algarviana bestaat niet uit rondwandelingen. Het is een doorlopend spoor en we willen onze gasten niet lang in een auto laten zitten voordat ze lekker de benen kunnen strekken. Daarom hebben we besloten een sector op te nemen die voor onze gasten goed aan te rijden is. Op die manier kunnen we (tegen een kleine vergoeding) ´s ochtends mee rijden met de gasten die graag een sector van de Via Algarviana willen lopen. Eén auto kan op het eindpunt worden geparkeerd en kunnen wij onze wandelaars naar het beginpunt begeleiden. We hebben gekozen voor sector 6 van Salir naar Barranco do Velho.

We lopen de route bewust vanaf Salir, dat het verst van bed and breakfast Cas al Cubo is gelegen (35 km). De auto van onze wandelaars blijft staan in Barranco do Velho. Achter de kerk in Salir begint de route met een klein paadje dat je direct een soort lusthof in voert met allemaal kleine versluierde sporen, langs afbrokkelende muren en met volop bloemen en vogels. Na een kilometer of zeven begint de lange klim van deze wandeling. Het is even doorzetten, maar dan heb je ook wat. Boven op de bergkam is het weliswaar wat frisser, maar het uitzicht over de omgeving is adembenemend. Een mooi moment voor een korte stop; een kop thee en een broodje. In de verte schittert de zee en achter je blijft steeds de kerk van Salir boven het landschap uit steken. De rest van deze sector loop je ´op hoogte´ en blijft het genieten van het panorama. 

In Barranco do Velho staat de auto weer te wachten op een steenworp afstand van een restaurant. Een mooie plaats voor een kop koffie of misschien wel een goede lunch. Sector zes loopt door een prachtig, doodstil gedeelte van de Oostelijke Algarve en is voor de wandelaar met een goede conditie een echte aanrader!

Download file: Via Algarviana sector 6.gpx

Pin It on Pinterest

Share This
×