Via Algarviana – 6

GPS route – Via Algarviana GR13 – Algarve

Via Algarvia 6

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Loulé

 15 km  Middelmatig   272m Salir

Wandelen langs de Via Algarviana, sector 6 mag je niet overslaan tijdens een wandelvakantie in de Algarve. De Via Algarviana is de Lange afstandsroute (GR13) die van oost naar west door de Algarve slingert. De Via Algarviana is een oude pelgrimsroute die begint in Alcoutim en eindigt aan de Cabo de São Vicente. De route slingert zich 330 kilometer over de bergen en dalen van het Algarviaanse achterland.

Lees meer ...

Op een wandelwebsite mag deze route dus eigenlijk niet ontbreken. De Via Algarviana bestaat niet uit rondwandelingen. Het is een doorlopend spoor en we willen onze gasten niet lang in een auto laten zitten voordat ze lekker de benen kunnen strekken. Daarom hebben we besloten een sector op te nemen die voor onze gasten goed aan te rijden is. Tussen het begin- en het eindpunt van sector 6 rijdt een lijnbus. Zo kan je de auto parkeren op het eindpunt en je voor het begin van de wandeling met de bus naar het begin laten vervoeren. We hebben gekozen voor sector 6 van Salir naar Barranco do Velho.

Start in Salir

We lopen de route vanaf Salir. De auto blijft staan in Barranco do Velho. Achter de kerk in Salir begint de route met een klein paadje dat je direct een soort lusthof in voert met allemaal kleine versluierde sporen, langs afbrokkelende muren en met volop bloemen en vogels. Na een kilometer of zeven begint de lange klim van deze wandeling. Het is even doorzetten, maar dan heb je ook wat. Boven op de bergkam is het weliswaar wat frisser, maar het uitzicht over de omgeving is adembenemend. Een mooi moment voor een korte stop; een kop thee en een broodje. In de verte schittert de zee en achter je blijft steeds de kerk van Salir boven het landschap uit steken. De rest van deze sector loop je ´op hoogte´ en blijft het genieten van het panorama.

Lunch bij A Tia Bia

In Barranco do Velho staat de auto weer te wachten op een steenworp afstand van een restaurant. Een mooie plaats voor een kop koffie of misschien wel een goede lunch. Sector zes loopt door een prachtig, doodstil gedeelte van de Oostelijke Algarve en is voor de wandelaar met een goede conditie een echte aanrader!

Download file: Via Algarviana sector 6.gpx
×