Venta Moinhos

Sapal de Venta Moinhos

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Castro Marim (CAS PR09)

 10.2 km  Makkelijk   17m Castro Marim

Verken de Algarve – Ontdek de betoverende schoonheid van het wandelpad Venta Moinhos (CAS PR9) in Castro Marim. Deze officiële wandelroute, bekend als Sapal da Venta Moinhos, biedt een boeiende reis door de gemeente. Hoewel we deze route nog niet persoonlijk hebben gelopen, delen we graag de aantrekkingskracht ervan met u. Voel u vrij om de GPS-track voor de route te downloaden en toegang te krijgen tot het PDF-document dat door de lokale overheid wordt verstrekt voor gedetailleerde informatie.

Venta Moinhos wandelroute (CAS PR9) is een wandelroute van gemeente  gemeente Castro Marim. Officieel heet de wandeling “do Sapal da Venta Moinhos”. De Sapal is een natuurgebied dat zich rondom het dorp Castro Marim bevindt. In dit getijden gebied zijn drie verschillende wandelingen uitgezet. De natuur is sterk beïnvloed door het stroomgebied van de rivier Rio Guadiana. Het natuurreservaat is het mooist om te voet te ontdekken.

Wandelroutes

De officiële  wandelroutes in het gebied heten: PR09 – Percurso do Sapal de Venta Moinhos, PR10 – Percurso das Salinas tradicionais en PR11 – Percurso de Cerro do Buffo. Verdere informatie over de Sapal is te verkrijgen in het Centro de Educação Ambiental. Zij weten alles over de verschillende dieren- en plantensoorten die hier leven en daarnaast  over de wandelpaden die u kunt volgen. Zo kunt u volle te genieten van het landschap zonder de natuur te verstoren, want in het labyrint van kanalen is er heel wat te zien.

Fotografie

Hier vindt u vele onderwerpen om te fotograferen. De groene vegetatie is in harmonie met het blauwe water, maar vormt een scherp contrast met de witte zoutpannen en de roze tinten van de flamingo’s. Hier kunt u onophoudelijk foto’s nemen!

Vogels

Het Reserva Natural de Sapal de Castro Marim en Vila Real de Santo António is een geweldig gebied voor vogelspotters. Het gevarieerde landschap  bestaat uit traditionele zoutpannen en alluviale vlaktes. Dit is het leefgebied van verschillende soorten vogels. Dat varieert van roze flamingo’s en de kleurrijke bijeneters tot bijzondere roofvogels zoals de adelaar of de slechtvalk. De mooiste periode om te vogelen is natuurlijk het voor- of het najaar. Maar ook in de winter wemelt het er van de steltlopers.

 

 

×