Vale de Alportel

Vale de Alportel

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – São Brás de Alportel

 14.2 km  Middelmatig   102m Alportel

Vale de Alportel (SBA PR5) is een officiële wandelroute die is uitgezet door gemeente São Brás de Alportel.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document met route informatie  van de gemeente.

 

Rondom Alportel zijn verschillende routes uitgezet die samen de SBA PR5 vormen. Drie routes van respectievelijk 14, 8 en 6,6 kilometer geven de wandelaar een keuze.

Het landschap in dit gebied is afwisselend. Stille heuvels, begroeid met kurkeik, steeneik en eucalyptus worden afgewisseld met traditioneel boerenland. In de vallei van de rivier Alportel overheerst het ruisen van de wind door de rietkragen. Afhankelijk van de lengte die je kiest, loop je ofwel vooral door traditioneel boerenland, ofwel door de stille heuvels. Die-hards die kiezen voor de lange route krijgen een totaalbeeld van deze streek.

Trilho da Alcaria

Alcaria is onderdeel van de Vale de Alportel route maar hij kan ook onafhankelijk worden gelopen. Deze track is 6,6 kilometer lang met een hoogteverschil van 65 meter. Je wandelt door valleien en over heuvels waar bijna niemand woont. Een PDF met route informatie is bijgevoegd en de gps-track is beschikbaar.

Várzea da Cova Trilho

Várzea da Cova is iets langer, namelijk 8 kilometer, met een maximaal hoogteverschil van 67 meter. Startpunt is het dorp Tareja. Het gebied is wat dichter bevolkt en dus meer gecultiveerd. De Traditioneel Portugese architectuur is hier nog duidelijk zichtbaar. Let eens op de typische schoorstenen en de oude waterputten of donkeys. In de bijgevoegde PDF is duidelijk waar dit gedeelte van de route loopt en de gpx kan apart worden gedownload.

Pin It on Pinterest

Share This
×