Vale da Rosa

 8.7 km  Middelmatig   106m Bushalte Vale da Rosa

Wandelroute Vale da Rosa (LLE PR8) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Loulé.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Wandelroute Vale da Rosa LLE PR8

Deze route is een ongeveer 9 kilometer lange rondwandeling boven het dorp Salir. De wandeling heeft niet extreem veel hoogteverschil en wij beoordelen hem daarom als middelmatig. Onderweg kom je verschillende schaduwplekken tegen dus ook op een war warmere dag kan deze route worden gelopen. Neem wel een picknick mee.

Hij loopt door een ecologisch gezien heel rijk gebied. De flora is gevarieerd, ondanks het feit dat kurk- en steeneiken wel dominant aanwezig zijn. Deze begroeiing wordt afgewisseld met parasoldennen en eucalyptusbomen, cistusrozen en allerlei in het wild groeiende kruiden als tijm en rozemarijn. Langs de oevers van de riviertjes vind je ook de traditionele horta´s of volkstuintjes natuurlijk terug.

Vogelspotten

Langs diezelfde beekjes is het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan vogels te observeren, van de merel, de roodborst, de patrijs (erg schuw) tot sommige zoogdieren zoals het everzwijn, het konijn en de haas. Natuurlijk leven ook in de beken reptielen en amfibieën. Wandelroute Vale da Rosa voert je door het heuvellandschap waar je het traditionele landleven kunt observeren. Langs de Barranco dos Caminhos is het mogelijk om het harde leven van de bevolking van dit prachtige heuvelland van de Serra do Caldeirão te observeren, net als de historische watertanks, sluizen en putten die een efficiënt waternetwerk vormen. In de valleien van de beekjes zie je de gewone es, de wilg, de bosbes en de oleander die wanneer ze in bloei staan, een kleurenspel vormen die een lust is voor elk voorbij wandelend oog.

Museum en bron

Op de heuvel van Macheira vindt u een klein museum.  De eigenaar en tevens samensteller van de collectie heeft hier een verzameling objecten, rotsen en andere stukken aangelegd die je kunt bezoeken. Je kunt ook nog een bezoek brengen aan de bron van Macheira die is gebouwd van schist rock en die in de jaren ´40 werd teruggevonden en gerestaureerd.

×