Umbria

Umbria

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 9.5 km  Middelmatig   181m Umbria

Umbria wandelroute is een middelmatig zware 9,5 kilometer lange circulaire gps-route vanuit het gelijknamige dorp, in het achterland van gemeente Tavira. De start is op de brug over de rivier de Alportel. We lopen de wandeling met de klok mee. Dat betekent dat we de grote klim van meteen in het begin aanvangen.

Lees meer ...

Wanneer we, na 2 kilometer klimmen, zwaar hijgend boven komen, zijn alle inspanningen in één klap vergeten. Voor ons ontvouwt zich een geweldig uitzicht van 360 graden. Of we nu naar de heuvels kijken in het noorden en oosten, of naar de dalen met hun minidorpen en de schitterend blauwe zee in het zuiden en westen. We komen ogen te kort.

Panorama

Op de heuvelrug loopt het ook nog heerlijk. Een prachtig zonnetje begeleidt ons op 30 december 2020 en er is weinig wind. De verschillende kleuren groen steken fel af tegen het knalblauw van de lucht. Na ongeveer 4,5 kilometer zetten we de daling in en zeggen we het zeezicht vaarwel. Het valt op dat we zelfs eind december nog heel veel vlinders tegenkomen. De eerste voorjaarsbloemen bloeien ook al. De regen van de afgelopen maand heeft de natuur goed gedaan.  In de vallei aangekomen volgt het pad de loop van de rivier de Alportel. Langs de gehuchten Morenos en Umbria en na een laatste venijnige klim, komen we terug op de brug waar we zijn gestart. Dit is absoluut een van onze favoriete wandelingen.

Download file: umbria.gpx
×