Uma Janela para o Guadiana

Uma Janela para o Guadiana

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Castro Marim (CAS PR3)

 7.4 km  Makkelijk   87m Azinhal

Wandelroute Uma Janela para o Guadiana (CAS PR3) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Castro Marim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Wandelroute CAS PR3 Uma Janela paro o Guadiana

Wandelroute CAS PR3 – Uma Janela para o Guadiana van gemeente Castro Marim is een eenvoudige rondwandeling van iets meer dan 7 kilometer. De wandeling is uitgezet rondom het dorp Azinhal, net ten noorden van de snelweg A22 en hij biedt de meest fantastische vergezichten naar de grensrivier die Portugal scheidt Spanje; de Guadiana. Omdat wandelroute CAS PR3 Uma Janela para o Giadiana een rondwandeling js, kan je hem op elke plek langs de route beginnen. Het makkelijkst is echter om de auto te parkeren in het rustige dorp Azinhal. Op het Largo do Mercado.

Vanuit het dorp loop je langs met mooie kleine kerkje in de richting van de rivier. Om je heen staan in het voorjaar grote velden cistus rozen in bloei. Wist je dat je het blad van deze plant kunt eten? Het smaakt licht zoetig. Je loopt langs een oude windmolen. Ga er eens kijken om te zien of je kunt uitvinden hoe hij werkte. Iets verderop vind je een oude gemeenschapsbron, die samen met andere bronnen aan de rand van het dorp vele jaren voor drinkwater zorgde. De wandelroute loopt nu verder in de richting van Varzéa de Almas. Op dit deel van de wandeling heb je een spectaculair uitzicht over de rivier en de prachtige brug die Portugal en Spanje verbindt.  

Mediterrane Flora en Fauna

In dit gebied overheerst weer de mediterrane flora en fauna. Cistusrozen, brem, rozemarijn, tijm; de lucht is bezwangerd van de geur van de verschillende bloemen en kruiden. In de velden scharrelen koereigers, zilverreigers en ooievaars, en in het struikgewas zingen Gorzen, Tapuiten en Leeuweriken het hoogste lied. De schuwe Blauwe Ekster schreeuwt in het voorbij vliegen en Rode Patrijzen maken zich snel uit de voeten. Die worden bejaagd en passen wel op in de buurt van mensen.  Natuurlijk vind je in het gebied ook konijnen en hazen en zelfs wel eens een verdwaalde Javali (wild varken).

Het laatste stukje terug naar Azinhal is een langzame klim omhoog vanuit het rivierdal in de richting van het dorp. Werp af en toe eens een blik achterom naar de rivier. Het panorama blijft fantastisch. Eenmaal terug in Azinhal, raden we zeker een beloning aan bij bakkerij A Prova. Hier worden alle taartjes en koekjes vers gebakken.

×