Terras da Ordem

Terras da Ordem

GPS route – Wandelen Algarve – Castro Marim

 13.1 km  Middelmatig   158m Odeleite

Terras da Ordem is een ruime 13 kilometer lange, middelzware circulaire wandeling vanuit het dorp Odeleite in de gemeente Alcoutim. De wandeling begint aan de voet van het dorp Oeleite en is goed bewegwijzerd. Slechts het laatste gedeelte van de route is verdwenen. De boer, over wiens land de laatste afdaling loopt, heeft het hele veld inclusief voormalig wandelpad, omgeploegd. Het laatste stukje van de wandeling is dan ook een uitdaging geworden.

Lees meer ...

Binnen de gemeente Alcoutim bevinden zich verschillende wandelingen die goed zijn onderhouden en bewegwijzerd. Wij hebben deze route ook op GPS gezet. De overeenkomst tussen deze wandelroutes is, dat ze allemaal voor een deel langs het water lopen. Water is in de Algarve niet alomtegenwoordig, wat zo’n wandelroute langs de Spaanse grens aantrekkelijk maakt.

Deze  afwisselende wandeling loopt langs de rivier de Odeleite met naastgelegen ‘Horta’s – kleine stukjes land waar dagelijkse levensbehoeften worden verbouwd – over heuveltoppen met prachtige vergezichten. Een gedeelte van de wandelroute loop je langs de rivier waar je met een beetje geluk waterschildpadden en ijsvogels aantreft.

Op twee derde van Odeleite ~ op het Terras da Ordem ~ bevindt zich een picknickplaats met een grote, vrij toegankelijke brandtoren waar je vanaf de omloop de hele omgeving bekijkt.  Dit is de ideale plek voor een lunch in de natuur, alhoewel er wel netjes wat picknicktafels staan. Als ‘toetje’ loop je aan het einde van de wandeling over een pad dat zich aan de ene kant langs de bergrug slingert en aan de andere kant langs een diepe vallei met daarin majestueuze Eucalyptus- en dennenbomen. Het ruikt er heerlijk!

Tijdens de wandeling moet twee maal een rivier worden overgestoken en vooral de tweede oversteek wordt moeilijk wanneer de rivier vol staat met water. De gemeente heeft voor deze periode de route ‘omgelegd’ zodat hij het hele seizoen “droog” kan worden gelopen.

Download file: CAS-PR5 Terras da Ordem.gpx
×