Stadsrondwandeling

Stadsrondwandeling

GPS route – Wandelen Algarve – Albufeira Oude Stad

 8 km  Makkelijk   52m Ermida de Nossa Senhora da Orada

Ontdek de prachtige stad Albufeira met onze eenvoudige, 6,4 km lange stadsrondwandeling. Deze unieke route neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het bruisende centrum en over het adembenemende strand. Ervaar de rijke geschiedenis, het culturele erfgoed en de verborgen pareltjes die het hart van de stad vormen. De officiële wandelroute start bij de Kapel van Onze Lieve Vrouwe van Orada, maar je kunt op elk gewenst moment beginnen aan deze wandeling, waar je je ook bevindt in Albufeira.

Ontdek het historische erfgoed van Albufeira

Wil je het historische erfgoed van Albufeira ontdekken tijdens je bezoek aan de Algarve? Ga wandelen en laat je verrassen door de prachtige bezienswaardigheden die deze charmante stad te bieden heeft. Begin je avontuur met een bezoek aan Ana, Sint-Sebastiaan (Museum van Heilige Kunst) en de parochiekerk, die allemaal deel uitmaken van het rijke religieuze erfgoed van Albufeira.

Uitzicht vanaf de klokkentoren

Vergeet niet de Klokkentoren te beklimmen voor een adembenemend uitzicht en breng ook een bezoek aan het Gemeentelijk Archeologisch Museum op het oude Wapenplein, Praça da República. Volg de officiële wandelroute langs de Kapel van Misericórdia en de overblijfselen van de oude kasteelmuur. Verken de inspiratie van de zee terwijl je afdwaalt naar het plein Eng. Duarte Pacheco en geniet van kunst in de Samora Barros Art Gallery. Sluit je wandeling af bij Cais Herculano, voorheen bekend als Praça do Peixe (vissersplein), gelegen aan het prachtige zandstrand van Praia dos Pescadores.

Eerbetoon aan de vissers

Bewonder het indrukwekkende vissersmonument als eerbetoon aan de vissers van Albufeira, geïnspireerd door de zee. Deze wandelroute neemt je mee in een compleet nieuwe kant van Albufeira, ver verwijderd van het feestelijke nachtleven en de drukke stranden. Stap mee in deze ontdekkingstocht en laat je verrassen door het verborgen erfgoed van Albufeira.​

Download file: albufeira-stadsrondwandeling-3.gpx
×