Passeio ao Poente

GPS route – Wandelen Algarve – São Bras de Alportel (SBA PR05)

 9.8 km  Middelmatig   120m São Romão

Soalheira, officieel “Passeio da Poente (SBA PR5)” is een van de meest afwisselende wandelroutes in de Oost-Algarve. Soalheira begint op ongeveer 10 km afstand van B&B Cas al Cubo, bij de kerk van São Romao. De wandeling loopt in zijn geheel ten noordwesten van São Brás de Alportel en het is een heel afwisselend route. Soalheira is een combinatie van de ruige Algarviaanse natuur, de traditionele levenswijze in de dorpen die sinds het begin van de vorige eeuw niet is veranderd, en de ontwikkeling die de Algarve sinds die tijd heeft doorgemaakt.

Lees meer ...

De officiele route begint bij de kleine kerk van São Romão. Wij startten in Farrobo, een klein dorp tussen sâo Brás de Alportel en Alportel, langs de N2. Het eerste deel van Soalheiro – Passeio da Poente- loopt via en smal pad tussen de huizen door. Je vraagt je hier af of dit wel een officiële route kan zijn. Dat is het wel. Langzaam loop je de bewoonde wereld uit. Soalheira leidt je nu de heuvelrug op die zich uitstrekt ten westen van São Brás de Alportel. Langzaam gaan de vergezichten weer verschijnen en vanaf de heuvelrug heb je een vrij zicht op Faro en daar achter de atlantische oceaan.

Je loopt langs prachtige oude kurkeiken, over paden die al eeuwenlang de verbinding vormen tussen de kleine boerengemeenschappen en door de Serra do Caldeirão waar je je alleen en op het dak de wereld waant. Het ‘miradouro’ ofwel het uitzichtspunt van São Brás de Alportel is adembenemend mooi, speciaal met zonsondergang. Ongeveer op  driekwart van de wandeling bevindt zich restaurant ‘Snackbar’ Correia voor een versnapering of een volledige lunch. Deze route is bijna een “must” voor liefhebbers van wandelen in de oostelijke Algarve.

Download file: SBA-PR5 Soalheira.gpx
×