Santo Estevao

Santo Estevao

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 8 km  Makkelijk   70m Santo Estevao

Santo Estevão is een makkelijke, 8 kilometer lange GPS rondwandeling rondom het gelijknamige dorp. Het wordt langzaam lente in onze Algarve. Dat betekent dat we weer een hoop werk hebben in onze tuin en voor twee dames waarvoor de tijd gaat tellen, betekent dat dat we last krijgen van kwaaltjes. Zeer ruggetje, pijnlijke knie. Enfin, een lange wandeling door de bergen zit er even niet in. We gaan dus op zoek naar een rondje dat redelijk vlak blijft en dan kom je al automatisch uit in de zuidelijke Barrocal.
Lees meer ...
We starten in Santo Estevão. De eerste kilometer lopen we over een stille geasfalteerde weg naar het westen. De amandelbomen staan in volle bloei en op de landerijen glimmen de rijpe sinaasappels ons donkeroranje tegemoet. Wist je dat je als wandelaar altijd rijp fruit mag plukken? Eén stuks om direct op te eten en eentje om mee te nemen voor later. Het is niet de bedoeling dat je een boom leeg smikkelt natuurlijk!

Na die eerste kilometer slaan we linksaf een onverharde weg in. Meteen is de indruk weer anders, landelijker. Hier woont een creatieveling want overal langs de weg zijn vogelvormen, we denken zwaluwen, opgehangen in allerlei kleuren en op elke steen staat een spreuk. Vaak religieus, maar soms ook gewoon satirisch of grappig. We schieten niet echt op met al dat lezen.

Na een kilometer of zes, belanden we weer terug op asfalt. Het is een stille weg tussen allemaal prachtige huizen door. Afwisseling wordt gebracht door de boomgaarden en wat kassen waar vooral rood fruit wordt verbouwd. Denk dan aan frambozen, bosbessen en moerbeien.
Van tevoren hadden we van Santo Estevão niet veel verwacht en we zijn dan ook heel plezierig verrast door dit rondje. Het is rustig, afwisselend, niet te inspannend en je komt onderweg, tegen et einde, ook nog restaurants tegen waar je even lekker kunt lunchen of waar je gewoon een kop koffie kunt drinken. Bovendien is in het dorp Santo Estevão restaurante O Forno, waar je de beste gegrilde zwaardvis kunt eten die ik heb geproefd.
Wij vinden het beslist een aanrader!

Download file: santo-estevao-tavira.gpx
×