+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Salinas Tradicionais

 4,4 km  Makkelijk   10m Educatiecentrum

Wandelroute Salinas Tradicionais (CAS PR10) is geen officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Castro Marim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Download file: cas-pr10-das-salinas-tradicionais.gpx

Wandelroute Salinas Tradicionais CAS PR10

Wandelroute Salinas Tradicionais CAS PR10 valt onder gemeente Castro Marim. De Sapal bevindt zich eigenlijk rondom het dorp Castro Marim en in dit getijdengebied lopen verschillende wandelroutes. De natuur is hier sterk beïnvloed door het stroomgebied van de rivier Rio Guadiana.  Dit natuurreservaat is het mooist om te voet te ontdekken; in het bijzonder met een fotocamera. Gemeente Castro Marim heeft drie wandelroutes door de Sapal uitgezet die wij hier samenvatten onder één hoofdstuk.

Cas Pr 09 – Percurso do Sapal de Venta Moinhos

CAS PR 10 – Percurso das Salinas Tradicionais em

CAS PR 11 – Percurso do Cerro do Buffo

Van alle drie routes presenteren we hier de gpx track. Voor u aan uw bezoek begint, kunt u zich het best richten tot een van de Centro de Educação Ambiental. In dit informatiecentra kunt u informatie vinden over de verschillende soorten die hier leven en over de wandelpaden die u kunt volgen om ten volle te genieten van het landschap zonder de natuur te verstoren. In dit labyrint van kanalen is er heel wat te zien.

Fotografie

Hier vindt u vele onderwerpen om te fotograferen, van de groene vegetatie die in harmonie is met het blauwe water en een contrast vormt met de witte zoutpannen, tot de roze tinten van de flamingo’s. Hier kunt u onophoudelijk foto’s nemen!

Het Reserva Natural de Sapal de Castro Marim en Vila Real de Santo António, zoals het gebied officieel heet, is een geweldig gebied voor vogelspotters.  De gevarieerde landschappen, traditionele zoutpannen en alluviale vlaktes zijn het leefgebied van verschillende soorten vogels, van de roze flamingo’s, de kleurrijke bijeneters tot de wendbare roofvogels zoals de adelaar of de slechtvalk. De mooiste tijden om te vogelen zijn natuurlijk het voor- en het najaar. Maar ook in de winter wemelt het er van de steltlopers.

Vogelsoorten

Je kunt er onder andere de volgende soorten tegenkomen: Ooievaar, Blauwe Reiger, Kleine Zilverreiger, Koereiger, Flamingo, Lepelaar, Grote Stern, Reuzenstern, Groenpoot Ruiter, Zwarte Ruiter, Kluut, Steltkluut, Bonte Strandloper, Kleine Strandloper, Krombek Strandloper, Bontbekplevier, Strandplevier, Kemphaan, Goudplevier, Zilverplevier, Snip, Smient, Slobeend, Pijlstaart, Tafeleend, Wintertaling, Zomertaling, Griel, Provençaalse Grasmus, Europese Kanarie, Grauwe Gors, Sint Helenafazantje, Putter, Kneu, Hop. Let ook op roofvogels, er kan van alles langs komen. Het aantal vogels in het gebied kan van jaar tot jaar enorm variëren.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This
×