Salinas Tradicionais

Salinas Tradicionais (CAS PR10)

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Castro Marim

 4,4 km  Makkelijk   10m Educatiecentrum

Salinas Tradicionais wandelroute (CAS PR10) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Castro Marim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden.

Salinas Tradicionais wandelroute (CAS PR10) is een rondwandeling van gemeente Castro Marim. Hij loopt door  door het natuurgebied van de Sapal. In het zoutpannen gebied rond het dorp lopen verschillende wandelroutes. De natuur is beïnvloed door het stroomgebied van de rivier Rio Guadiana. Wanneer je hier het natuurgebied in gaat, neem dan een fotocamera mee. Castro Marim heeft drie officiële wandelroutes uitgezet. Wij presenteren ze hier samen omdat ze door hetzelfde gebied lopen.

Wandelroutes

PR09 – Percurso do Sapal de Venta Moinhos, PR10 – Percurso das Salinas tradicionais en PR11 – Percurso de Cerro do Buffo zijn de drie parcoursen. In het Centro de Educação Ambiental van Castro Marim is informatie te krijgen over de flora en fauna in de zoutpannen. Helaas is het informatiecentrum niet regelmatig geopend.

Fotografie

De Sapal is een fotogeniek gebied. De weidse vlakten met zoutpannen zijn omgeven door dijken en worden bevolkt door watervogels. Het zoute water staat garant voor wieren in alle kleuren. Je hoort de flamingos van ver af schreeuwen. Het witte zout tegen het donkere water en de rode en groene wieren bieden een een fotogeniek tafereel.

Vogels

De Sapal is een gebied voor vogelspotters. Dit is het leefgebied van verschillende soorten vogels. Watervogels, roofvogels en kleine zangvogels hebben hier hun habitat. Roze flamingo’s en zomers kleurrijke bijeneters zijn de meest opvallende bewoners van de pannen. De mooiste periode  is met de vogeltrek in maart/april en oktober. Ook in de winter is er voldoende te zien. In de zomer is het op deze vlakten erg warm. Zorg dat je er dan met zonsopgang bent.

 

 

×