+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Rocha da Pena

GPS route – Wandelen Algarve – Loulé (LLE PR18)

 6,9 km  Makkelijk   165m Rocha da Pena

Rocha da Pena is een bekende wandelroute in de Oost-Algarve. Misschien is dat wel de reden dat wij zo lang gewacht hebben met het bezoeken van dit rotsplateau. En wat hebben we daar nu een spijt van!

Lees meer ...

Rocha da Pena kan op verschillende manieren gewondeld worden. De korte versie is niet heel lang, ongeveer 6,9 kilometer, maar indrukwekkend. De wandelroute ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van bed en breakfast Algarve Cas al Cubo min of meer “tussen”  de twee dorpen Salir en Alte. Rocha da Pena begint al leuk omdat op de plaats waar je de auto parkeert een klein café is waar je voor de eerste klim nog even een kop koffie kunt halen of, zoals wij, een heerlijke omelet kan bestellen. Rocha da Pena rijst dan al indrukwekkend op achter het café.

Deze wandelroute, die valt onder auspiciën van de gemeente Loulé,  is verrassend goed aangegeven.  Je hebt er beschrijving noch GPS nodig. De eerste klim is een uitdaging en van beneden vraag je je af of je ooit die boven op die enorme rotswand zult geraken. Eenmaal boven is het uitzicht indrukwekkend en de flora verrassend. Tot nu toe zijn 124 vogelsoorten geteld waarvan het grootste deel resident is.  Door de ligging en de geologische samenstelling van het plateau komen hier ook bloemen en planten voor die je elders niet tegen komt. Bovendien is het historisch een interessante plek. Gemeente Loulé heeft haar uiterste best gedaan om wandelaars middels borden langs de wandelroute goed te informeren zodat het echt maximaal genieten is bovenop het rotsplateau.

Wij liepen Rocha da Pena midden op de dag waardoor we niet veel vogels zagen. We hoorden ze wél overal overigens. Voor bloeiende bloemen is januari nog een beetje vroeg in het seizoen. De eerste wilde narcissen gaven ons  op deze zonnige wandel-dag desondanks al een echt lente gevoel! Rocha da Pena is voor alle wandelaars een aanrader, of je nu een kilometervreter bent of een liefhebber van korte routes.  Rocha da Pena mag je niet overslaan!

Download file: LLE PR02 Rocha da Pena.gpx

Pin It on Pinterest

Share This
×