Ribeira da Zambujosa

Ribeira da Zambujosa

GPS route – WanelenAlgarve – Tavira

 14.1 km  Middelmatig   162m Mata da Conceição

Ribeira da Zambujosa is ruim 14 kilometer lange middelzware circulaire gps route in het Mata da Conceicao. Het is een afwisselende wandelroute die je het best tegen de klok in kunt wandelen. Dan heb je, naar onze mening, het mooiste en koelste gedeelte van de wandeling op het einde.

De route begint iets ten oosten van Tavira in het Mata da Conceição, ongeveer 20 minuten rijden van bed and breakfast Algarve Cas al Cubo .

Lees meer ...

Verlaat het Mata da Conceição in Zuidelijke richting, onder de snelweg door. Je loopt eerst een stukje over de verharde weg door een half verlaten boeren landschap met hier en daar wat verspreid staande huisjes. Op het punt waar de route de verharde weg verlaat, staat een klein huisje. Het lijkt alsof je de oprit van het huis op loopt, maar het pad slingert om de woning heen.

Cultuurland

Kleinschalige sinaasappelgaarden, vijgenbomen en druivenranken met kleine boerderijtjes domineren nu het landschap tot de route over de snelweg heen naar het noorden afbuigt. Daarna kom je in een gebied waar de natuur de overhand heeft. Heerlijk in het zonnetje tussen de lage begroeiing door kom je door de gehuchtjes Daroeira en Malhada do Peres. Hier neem je tussen de huizen door de onverharde weg.

Langs de rivier

De wandeling volgt nu min of meer de rivier waar we de wandeling naar hebben vernoemd. Dit is het water dat je verschillende keren oversteekt. Neem een handdoek mee want op verschillende plaatsen staat het water tot boven de kuiten in de winter in de Algarve. Deze rivier verzamelt het water van drie rivieren die samen komen, de Ribeira da Gafa, de Ribeira de Carriços en de Ribeira da Zambujosa zelf. Het is wel heerlijk verfrissend op een zonnige (winter)dag.

Nu begint het mooiste gedeelte van de wandeling, wanneer het rivierenlandschap langzaam overgaat in het gemengde eucalyptus en pijnbomen bos van het Mata da Conceição. Je kunt de rust er bijna horen. Afgezien van de wind door de bomen en vogelgeluiden, is geluid afwezig. Het niveau van de wandeling is gemiddeld en wanneer je er een dag voor uit trekt, raden we een picknick aan bij de rivier. Je hebt wel een GPS apparaat nodig om de route zonder problemen te kunnen volgen. De gasten van B&B Cas al Cubo krijgen de GPS aangeboden.

Download file: Mata Nac Conceicao, Ribereira Zambujosa.gpx
Wandelen Algarve
×