Revezes

 13.2 km  Middelmatig   166m Revezes

Wandelroute Revezes (LLE PR04) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Loulé.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Wandelroute Revezes, LLE PR04

(ook bekend als LLE PR21)

Wandelroute Revezes, LLE PR04 is een wandeling in het uiterste noorden van de Algarve. Het landschap bestaat hier uit glooiende heuvels en het lijkt bijna onbewoond. De rondwandeling staat ook bekend onder de naam LLE PR21 en we vinden hem terug met verschillende lengtes. Er is een 13 kilometer versie, die wij hier publiceren, maar ook een 15 kilometer en zelfs een 20 kilometer versie. Ze zijn allemaal méér dan de moeite waard!

Wandeling Revezes is een wandeling, uitgezet door gemeente Loulé. De wandelroute begint altijd in het gehucht Revezes, ten noordoosten van het kleine grensstadje met de Alentejo: Ameixial. Hoewel het vrij ver van de belangrijkste centra van de Algarve ligt, is het eenvoudig te bereiken.

Een deel van de wandeling volgt de rivier de Vascão die tevens de grens vormt met de noordelijk gelegen provincie Alentejo. Het landschap hier vormt een groot contrast met het landschap zuidelijk van Ameixal In plaats van met kreupelhout, zijn grote delen bedekt met grazige graslanden. Het pad loopt ook door gebieden die rijk zijn aan rivieroever vegetatie zoals oleanders, wilgen, rietkragen en witte populier Een deel van de rondwandeling loopt ook door gebieden bedekt met vegetatie die typerend is voor de Algarviaanse heuvels, zoals aardbeibomen en steeneiken.

In de nabijheid van water zijn altijd veel bloemen en vogels te vinden. In alle seizoenen van het jaar zijn dat andere soorten. Op de website www.biodiversidade4all.org worden door een aantal enthousiaste vrijwilligers bijdragen gelogd van vogels, planten en bloemen en insecten. Leuk om eens te kijken voor elke natuurliefhebber. Het gebied is grotendeels onbewoond, op een paar gehuchten na, en onderweg kom je dan ook geen café´s of restaurants tegen. Neem een picknick mee en geniet op een mooi plekje van de rust en de natuur.

×