Quinta do Marim

Quinta do Marim

GPS wandelroute – WandelenAlgarve -Olhao

 3.8 km  Makkelijk   15m Quinta do Marim

Quinta do Marim wandelroute is een makkelijke 3,8 kilometer lange gps-rondwandeling door het gelijknamig natuurgebied ten oosten van Olhão.
Dit gebied is een waar vogel paradijs.

Lees meer ...

De wandeling is vlak en dus niet inspannend. Je kunt er desondanks uren doorbrengen. Het ligt midden in het nationaal park van de Ria Formosa, het oudste officiële beschermde natuurgebied van Portugal. Het dieren- en plantenleven wordt hier bepaald door de getijden. dat maakt het ook heel aantrekkelijk voor waadvogels. Vogelspotters kunnen hier hun hart ophalen! Trekvogels gebruiken het gebied in voor- en najaar om uit te rusten halverwege de trek van Noord-Europa naar Afrika en terug. Daarnaast zijn er veel residente soorten die het hele jaar kunnen worden gevonden. 

In het kleine natuurpark vind je een gerestaureerde getijdenmolen waar het proces van waterinlaat in de zoutbekkens wordt toegelicht. Verschillende wrakken van vissersbootjes liggen pittoresk en fotogeniek te zijn. Het landschap bestaat uit een klein parasoldennen bos, duingrond met bijbehorende flora en er is een ven met en vogelkijk hut.

RIAS – Wildlife Rescue Center

Hier is ook het enige vogelopvangcentrum van de Algarve gevestigd, de RIAS. Naast vogels, die van heinde en ver worden aangeboden, worden er ook kleine zoogdieren opgevangen zoals egels en ook gewonde schildpadden kan je hier kwijt. Natuurlijk vormt de vogelpopulatie de hoofdmoot. Het terugzetten in de natuur van herstelde vogels en zoogdieren is altijd een feest.

Dit is ook bij uitstek het leefgebied van de kameleon. Vroeg in de morgen heb je kans dat je ze opeens in een struik of tussen de rietstengels ziet zitten. Vooral in de zomer, wanneer deze wandelende toverbal op vrijersvoeten gaat, kan je hem ook tegenkomen op de paden. Dat alleen al is een reden voor een bezoek aan dit natuurpark.

Download file: quinta-do-marim.gpx
×