Querenca

Querenca

GPS route – Wandelen Algarve – Loulé

 9.2 km  Middelmatig   93m Querenca

Querenca is 9,2 kilometer lange, middelzware circulaire gps wandeling van gemeente Loulé. De wandelroute loopt rondom het gelijknamige historische dorp. Dit dorp, in de gemeente Loulé,  wordt gezien als het  begin van het Algarviaanse Serra do Caldeirão gebergte.

Lees meer ...

Querença is een klein dorpje met wit gepleisterde huisjes, natuurlijk een kerk en een dorpsplein, opgesierd met verschillende bont gekleurde plastic koeien. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, en dat begrijpen we uitstekend. De omgeving van Querença leent zich bij uitstek voor een afwisselende wandeling met onverwachte ontdekkingen.

Wij hebben gekozen voor de negen kilometer lange rondwandeling die een goed beeld geeft van de natuurlijke omgeving, de stilte van de valleien, de planten- en vogelrijkdom en ook van de bevolking en levenswijze in deze 778 zielen tellende gemeenschap. En dat hebben we geweten. We moesten de route bijna drie keer lopen om hem goed op de GPS te krijgen. De oversteekplaats door de rivier is allerminst duidelijk.  Maar het was zeker die moeite waard!n 

Vanuit het dorp daal je via de oude Romeinse weg af naar de rivier. Je volgt de rivier gedurende een kilometer of drie, over een goed begaanbaar pad. Die rivier moet je vervolgens ergens oversteken, en het vinden van de doorwaadbare plaats is een echte uitdaging. Eenmaal aan de overkant kom je in een stilte-gebied.  De afwezigheid van geluid dat duidt op menselijke aanwezigheid langs de rivier en op de top van de Cerro dos Negros in het eerste deel van de wandeling gaat maar langzaam over in het slaperig ‘boa tarde’ van de oude mensen op hun stoepjes in de kleine randgemeenten.

Querença geeft een mooi beeld van het leven aan de voet van de heuvels. Bij Rosa in het traditionele café op het dorpsplein naast de kerk, kan na de inspanning de dorstige keel worden gelaafd.

Download file: Querenca.gpx
×