Quatrim Norte

Quatrim Norte

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Olhão

 8 km  Makkelijk   43m Quatrim Norte

Quatrim Norte wandelroute is een 8 kilometer lange eenvoudige rondwandeling in het gebied ten Noordoosten van Olhão, net boven de kustweg EN125. We hebben deze route zelf uitgezet en nagelopen.

Gedurende de afgelopen jaren ontvangen we van onze wandelaars regelmatig het verzoek om wandelroutes die niet te lang zijn, met een niet te hoog stijgingspercentage. Dat betekent dat we onze focus op het moment meer en meer richten op het maken van wandelingen in het kustgebied en de strook net daarboven. Dit is één van de wandelingen die voldoet aan dat verzoek.

Lees meer ...
Het Gebied

Quatrim Norte behoort tot de gemeente Olhão en ligt in de deelgemeente Quelfes (spreek uit Kelfs). Het is een licht glooiend gebied. Het is eigenlijk wel wat je een liefelijk landschap zou noemen. Verspreid door het gebied liggen huizen en villa´s, het is er heel rustig en het enige dat je hoort is het ruisen van de wind door de bomen en het roepen van de vogels.

Wandelroute Quatrim Norte start langs de weg M1325. De eerste paar kilometer loop je vooral naar het Zuiden. Eerst langs brede ongeplaveide paden, waarna de route overgaat in geitensporen, door een rivierbedding, waarna je naar het Oosten afslaat. Na een aantal kilometer Oostwaarts, buigt de wandeling terug naar het Noorden en Noordwesten.

Landbouw en traditionele begroeiing

Langs de route hebben we geen horeca aangetroffen dus we raden iedereen aan om wel wat te eten en drinken mee te nemen. Er zijn voldoende plekjes waar je even lekker kunt genieten van het uitzicht over het Nationaal Park van de Ria Formosa en de Atlantische Oceaan.

De huizen onderweg zijn gebouwd in heel verschillende stijlen en ze liggen verspreid of in plukjes in het landschap. Kleine boerderijtjes met moestuinen of horta´s, zoals ze in het Portugees heten en hier en daar een geitje dat het onkruid laag moet houden. De paden slingeren tussen boomgaarden met citrusvruchten, granaatappels, amandelbomen en abrikozen door. Het is een heerlijke wandeling.

Download file: quatrim-norte.gpx
×