Planalto do Escarpao

Planalto do Escarpao

GPS route – Wandelen Algarve – Albufeira (ABF PR04)

 8 km  Makkelijk   91m Weg nabij Paderne

Planalto do Escarpao: Geologische geschiedenis in de Algarve

Planalto do Escarpao is een eenvoudige, acht kilometer lange rondwandeling over het gelijknamige plateau boven Albufeira. Hier, in het betoverende Algarve, geniet je van een unieke ervaring waarbij je de kans krijgt om de indrukwekkende opstapeling van sedimenten te bewonderen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan in de Tethys Oceaan tijdens het Boven-Jura tijdperk.

Deze buitengewone natuurlijke plek heeft uiteindelijk geleid tot de vorming van de Midden-Atlantische Oceaan, waardoor je in de voetsporen van de geologische geschiedenis kunt wandelen. Langs de route van Planalto do Escarpao kom je adembenemende fossielen van zeedieren tegen, zoals ammonieten, belemnieten en koralen, die het gesteente verfraaien met hun intrinsieke schoonheid. Mis dit avontuur niet!

Ontdek de pracht van Planalto do Escarpao

Wandelparadijs in de Algarve!

De Algarve is wereldbekend om zijn betoverende stranden en kristalheldere zee, maar er wordt vaak vergeten dat er nog zoveel meer te ontdekken valt! Laat je verwonderen door de adembenemende schoonheid van Planalto do Escarpao, een uniek karstgebied in het hart van de Algarve. Hier bevindt zich een waar wandelparadijs.

Planalto do Escarpao: Een overvloed aan biodiversiteit

Terwijl je over vruchtbare kleigrond wandelt, word je omgeven door imposante stenen muren. Deze muren markeren niet alleen eigendomsgrenzen, maar voorkomen ook bodemerosie. Langs de wandelpaden kom je informatieve borden tegen die de rijke biodiversiteit van deze regio onthullen. Ontdek oude watermolens en eeuwenoude irrigatiesystemen in Vale da Ribeira en verwonder je over hoe water via sinkholes en dolines infiltreert en ondergrondse waterstromen voedt. Al eeuwenlang gedijt landbouw op deze vruchtbare grond. Laat je onderdompelen in de natuurlijke pracht van Planalto do Escarpao en ontdek de verborgen schatten van de Algarve. Waar wacht je nog op? Plan jouw avontuur vandaag nog!

Download file: pr4-abf-planalto-do-escarpao.gpx
×