Percurso da Reserva

Percurso da Reserva

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 6.6 km  Middelmatig   123m Feiteira

Percurso da Reserva (TAV PR5) is een gemiddeld zware 6,6 km lange gps rondwandeling van gemeente Tavira.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

De wandelroute begint bij het Centro de Descoberta da Feiteira. Net buiten de poort loop je naar het Noorden. Het landschap wordt gedomineerd door kurkeiken, geurende eucalyptusbomen en de typische landelijke architectuur van de kleine boerderijen. Met hun typerende schoorstenen zijn zij de meest opvallende elementen van de route. Tot Cerro da Eira da Capa loop je door een wisselend landschap met traditionele moestuinen, kurkbomen, eucalyptusbomen, pijnbomen en typische mediterrane vegetatie. Het landschap wordt doorkruist door beken en stroompjes die in natte winters de doorgaande wegen overstromen. Stop eens aan de oever en geniet van het heldere bergwater. Dat geeft weer energie hebt voor de komende klim.

Aangekomen op een van heuvels, is een stop een must. Niet alleen om uit te puffen, maar vooral om te genieten van het landschap. In de verte zie je de Figueirinha heuvel met zijn typerende windmolen. Deze is nog steeds in bedrijf. Kurk- en eucalyptusbomen blijven het landschap domineren. Wanneer opnieuw de Leitejo rivier wordt overgestoken, nadert het einde van de wandeling.

Deze route  staat vooral bekend om haar vogelrijkdom. Een paar van de soorten die je kunt tegenkomen in het gebied, hebben we hier onder afgebeeld. Door de steile rotswanden en de soort voorkomende vegetatie voelen ook roofvogels zich in dit gebied erg thuis.

×