Passando ao Presente

Passando ao Presente

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Castro Marim (CAS PR01)

 2 km  Makkelijk   23m Castro Marim

Passando ao Presente (CAS PR1) is een officiële wandelroute, een stadswandeling uitgezet door gemeente Castro Marim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als de stadsgids die door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Wandelroute CTM PR01 do Passado ao Presente

Wandelroute CTM PR1, Do Passado ao Presente is een stadswandeling door het dorpje Castro Marim. De wandelroute is niet aangegeven met de gebruikelijke geel-rode strepen. De wandeling voert je langs de verschillende monumenten die deze oude vestingstad aan de Spaanse grens rijk is: Het kasteel, het fort, de Igreja Matis en de Ravelin. Op verschillende plaatsen tijdens de wandelroute, heb je een fantastisch uitzicht over het natuurgebied van de Sapal; het moerasland dat de stad omgeeft dat beroemd is om zijn zoutwinning en om de minerale zoutbaden.

Op een strategische plek aan de Guardiana-rivier vlak bij de Spaanse grens ligt Castro Marim. Het is vooral bekend om zijn kastelen. Maar ook de omgeving van Castro Marim heeft veel te bieden. Zo is er een bijzonder natuurgebied, een schitterende golfcourse en zijn er mooie lange stranden. Voor vogelspotters is de Sapal een waar paradijs.

Geschiedenis

Al 5000 jaar v.C. woonden de eerste mensen aan de oevers van de Guardiana op de plek waar nu Castro Marim is. In 2011 telde het ruim 3000 inwoners. Ondanks zijn geringe omvang heeft Castro Marim in het verleden een belangrijke rol gespeeld. Daarvan getuigen de overblijfselen van een kasteel en de twee forten die door de eeuwen heen de Algarve hebben beschermd tegen indringers. Vanaf het hooggelegen kasteel, dat stamt uit de 12e eeuw, heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. Ook ziet u vanaf het kasteel het mooie fort van São Sebastião liggen. Deze is echter niet opengesteld voor publiek, maar de plek van het fort biedt ook een mooi uitzicht. Het derde verdedigingsbolwerk van Castro Marim, fort Santo António, is wel toegankelijk voor bezoekers. Dit fort heeft ook een bezoekerscentrum waar u informatie vindt over de geschiedenis van Castro Marim.

Op de top van de heuvel die bekend staat als de Zambujal-rots, ten oosten van de stad Castro Marim, staat de Ravelin van Santo António, een militair fort uit de 17e eeuw. Binnen de muren bevinden zich de kapel Capela de Santo António (St Anthony), een traditionele molen en het plaatselijke bezoekerscentrum, dat dient als een uitkijkpunt met uitzicht op de rivier de Rio Guadiana en de moerassen van Castro Marim. Hier worden de bezoekers voorzien van alle informatie. De kapel heeft altaren in barokstijl en een opmerkelijke verzameling schilderijen met scènes uit het leven van St. Antonius

×