dos Montes Serranos

Montes Serranos

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 9.5 km  Middelmatig   132m Casas Baixas

Wandelroute Dos Montes Serranos (TAV PR3) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Tavira.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven uit de eerste hand.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

]

Montes Serranos wandelroute (TAV PR3) valt uiteen in twee delen:

  1. Casas Baixas – Amoreira (3,5 km; maximale hoogte 350 m)

De twee gehuchten Casas Baixas en Amoreiras vertegenwoordigen tot in détail het traditionele Algarviaanse landleven. Langs de volkstuinen en kleine boerderijen loopt de wandelroute naar het noorden. De stenen veekralen op de toppen van de heuvels laten zien dat het pastorale leven nog een integraal onderdeel is van de pastorale economie. Het is bovendien een heel belangrijke activiteit; de verschillende kuddes geiten en schapen begrazen de heuvels en houden op die manier de bosschages laag, wat het brandgevaar in deze droge streken vermindert.  .

Tot nu toe, volgde wandelroute Dos montes Serranos hetzelfde pad als routes PR1 en PR2 van gemeente Tavira. Verderop scheidt dit pad zich van PR1 en PR2 en gaat het verder langs een spoor langs hellingen vol Esteva of Cistusroos  en omzoomd  door dennen. Het pad eindigt bij de Ribeira da Foupanilha. De wandelaar maakt zich in dit frisse landschap op voor de klim naar de heuvel van de Amoreiras ofwel de Moerbeiboom-heuvel. Het pad is niet moeilijk, maar het gaat wel stevig omhoog. Je komt uit op een kleine asfaltweg.

  1. PASSA FRIO – AMOREIRA (4,5 km; maximale hoogte 375 m)

In dit tweede gedeelte van de wandeling loop je weer op onverharde paden. Het uitzicht is op deze hoogte subliem.Verderop symboliseren de windmolens en veekralen het contrast tussen de rijkdom van vervlogen tijden en de ontwikkelingen van de laatste eeuw. Het is nu gewoon genieten van de rust en de schoonheid van het landschap. De wandeling eindigt aan de zuidkant van Casas Baixas.

×