Moinhos e Hortas

Moinhos e Hortas

GPS route – Wandelen Algarve – Santa Catarina (TAV PR10)

 11.7 km  Middelmatig   126m Santa Catarina

Moinhos e Hortas is een gemiddeld zware gps rondwandeling van 11,7 km. vanuit een rood-wit kubus huis middenin de Barrocal. De officiële route loopt rond het slaperige Santa Catarina da Fonte do Bispo. Deze aangepaste versie van de officiele route (TAV PR10) is gemaakt door Wandelen Algarve als alternatief. De wandeling start dan in het B&B. Santa Catarina da Fonte do Bispo is met zijn 119 km2 een flinke gemeente in oppervlakte. De inwoners hebben echter heerlijk de ruimte want het zijn er, volgens de telling van 2021, slechts 1873.

Lees meer ...

Die rust vind je terug in de wandelroute.  De officiële route begint achter de kerk van het kleine dorp. Vanuit het dorp klim je de eerste heuvelrug over naar de stille vallei met zijn verspreid staande huisjes. De ruige natuur van de Algarve wordt afgewisseld door een enkele groentetuin, horta. Halverwege de wandeling Moinhos e Hortas steek je de doorgaande weg tussen São Brás de Alportel en Tavira over. Hier, net over de blauwe brug, kan je bij een typisch Portugees café iets te drinken of een ‘sande com quejo’ (broodje kaas) te bestellen. Aan de overkant van de weg vind je verschillende boomgaarden, van sinaasappels tot johannesbroodbomen, en in het vroege voorjaar natuurlijk de uitbundig bloeiende Amandelbomen.  Aan het einde van de wandeling wacht in het dorp onze eigen bakker, Madeira’s Pão Quente.

Wandelroute Moinhos e Hortas kan ook worden gelopen vanuit de Barrocal. Dat maakt de heenweg ongeveer 3 kilometer langer, omdat je eerst door de sinaasappelgaard naar het dorp loopt. Op de terugweg snijd je een stukje af omdat je via Cerro do Leiria terug loopt naar het startpunt in plaats van naar het dorp. Beide route-opties zijn beschikbaar op GPS.

Download file: CAC03 - PR10 Moinhos e Horta.gpx
×