Memoria Viva

Memoria Viva

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Alcoutim (ALC PR6)

 15.5 km  Moeilijk   94m Martim Longo

Ontdek de adembenemende Memoria Viva wandelroute (ALC PR6). Deze officiële rondwandeling van 15,5 km start vanuit Martim Longo, in de gemeente Alcoutim. Hoewel we deze route zelf nog niet hebben verkend, kunnen we geen specifieke informatie erover verstrekken. Gelukkig kunt u hier eenvoudig de GPS-track van de route downloaden, evenals een handig PDF-document dat door de gemeente wordt aangeboden met alle essentiële routegegevens.

 

Memoria Viva (ALC PR6) wandeling start in Martim Longo. De wandeling slingert langs kleine boerderijen en landgoederen in het achterland van de regio. Dit zin de levende getuigen van de traditionele manier van leven in dit gebied.

Martim Longo is omgeven door weilanden en percelen met  dennen, olijfbomen, amandelbomen en kurkeiken. De ondergroei bestaat uit rotsroos, cistus en rozemarijn. Droge stenen muren verdelen landbouwgrond. Het pad volgt de Barranco da Aldeia. Hier verandert de vegetatie. Ze bestaat vooral uit oleanders. Op de hellingen worden cistus struiken afgewisseld met plantages van pijnbomen en olijfbomen. Recent zijn  grootschalige boomgaarden met kurkeik en aardbeiboom aangelegd. Ook zijn nieuwe bijenkasten neergezet. Al deze activiteiten zijn onderdeel van de bergeconomie.

Lokale economie

Voordat u het dorp Diogo Dias bereikt, in de buurt van de gemeentelijke bron van Silgado, is het mogelijk om de wandelroute in te korten. Wijk daarvoor van de route af en loop door naar het dorp. Het gedeelte ten zuiden van de Silgado-vallei doorkruist de dorpen Diogo Dias, Azinhal en Barrada. Het landschap is hier een stille getuige van de traditionele de bergeconomie van de regio. Ommuurde velden met steen- en kurkeiken, olijf-, en johannesbrood bomen, vijgen- en amandelbomen en citrusboomgaarden. Zij worden afgewisseld met kleine moestuinen en druivengaarden.

Op de terugweg naar de monte van Silgado is het de moeite waard om even stil te staan ​​bij de details van de traditionele architectuur van deze herenboerderijen. De huizen zijn gemaakt van leisteen of Taipa, afgewerkt met witte mortel.  De waterputten, ovens en moestuinen vol met citrusvruchten waren voor gemeenschappelijk gebruik en onderhoud.

Begin van het parcours 37º 26 ‘22.55’ ‘N 7º 46’ 04.22 ” W

×