Mata da Conceicao

Mata da Conceicao

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 14.1 km  Middelmatig   88m Mata da Conceicão

Mata da Conceicao wandelroute is stevige 8,8 kilometer lange GPS rondwandeling over een oude eucalyptusplantage, iets ten Noordoosten van Tavira.
We vonden de beschrijving van deze wandelroute in een Sunflower gids en het leek ons leuk om ook eens door een heel ander soort landschap te lopen. Dát hebben we geweten!

Lees meer ...

Mata da Conceicao wandelroute is meer een grote oude plantage dan een echt traditioneel bos. Het bestaat vooral uit hoge eucalyptus bomen. Zo hier en daar doemt ook een Cypres op en een Parasolden, maar de voornaamste begroeiing is Eucalyptus. Je loopt dus tussen de reuzenbomen waar de wind doorheen ruist. Afgezien van wat hamerende spechten en schreeuwende blauwe eksters, is die wind door de bladeren het enige geluid dat je hoort

Mata da Conceicao wandelroute begint op een parkeerplaats aan de rand van het bos. De eerste kilometer is niet spannend; daar volg je nog het asfalt, maar daarna dus dat ruisende bos. Door het bos daal je af richting de rivier. Na een kleine omweg door een groene valei die bijna Zwitsers aan doet, volg je de rivier tot de doorwaadbare plaats. Daar aangekomen, verandert het landschap volkomen en loop je het bos uit en heuvelachtige lieflijke achterland van de Algarve in met zijn witgepleisterde dorpjes die lukraak tussen de heuvels lijken neergezet.

Malhada do Peres

Bij het dorp Malhada do Peres begint met een scherpe bocht terug de heuvel op, de terugweg met een redelijk serieuze klim. Het uitzicht boven op de kam van de heuvel maakt de inspanning dan weer meer dan de moeite waard. Langzaam, genietend van de vergezichten en de zon die schittert op de zee, daal je weer af richting de rivier, die steek je over. Vlak voor de tweede rivieroversteek maakt de route een 180 graden draai een smal bijna overgroeid pad op. Hierna wacht de échte uitdaging van deze wandeling.

Hier wacht namelijk een steile klim van ongeveer 90 meter, bijna loodrecht tegen de heuvelkam op. En dit is het enige pad terug, dus omhoog moet je. Wanneer het geregend heeft, is deze wandeling onmogelijk te lopen want is het pad glad, dus te gevaarlijk. Eenmaal boven wachten nog 1,5 makkelijke kilometers terug naar de parkeerplaats. Mata da Conceicao wandelroute is zeker geen makkelijke route en je moet er wat klimgeit-capaciteiten voor in huis hebben. Deze wandelroute is zéker de moete waard voor de echte sportieve wandelaar.

Download file: Mata Nac Conceicao, Ribereira Zambujosa.gpx
Wandelen Algarve
×