Masmorra

 7.7 km  Middelmatig   99m Mealhas

Wandelroute Masmorra (TAV PR8) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Tavira.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Masmorra, wandelroute TAV PR8 van Tavira

 

MEALHA – RIBEIRINHA (3,5 km; maximale hoogte 311 m)

Wandelroute Masmorra (TAV PR8) geeft een beeld van de omgeving van de gelijknamige heuvel. De wandeling start in het Centro de Descoberta in Mealhas en verlaat het dorp via de wasplaats en de Picota.  Volg een lang smal pad met aan weerszijde huizen naar rechts in de richting van de volkstuinen of horta´s. Je komt nu bij een uitzichtspunt met een prachtig panorama. Bij een bocht in de rivier vind je traditionele hooi opslagplaatsen (Palheirinhos) en schaapskooien waaraan je ziet dat je je bevindt in een heel oud dorp. De wandeling voert door een heel liefelijk landschap. Aan de andere kant van de heuvel volgt het pad de rivier. Het komt uit op de weg naar Corte João Marques. Volg dit pad tot waar de volkstuinen direct aan de rivier liggen.

MASMORRA – MEALHA (2,5 km; maximale hoogte 363 m)

Het pad verlaat de rivier en stijgt geleidelijk op naar Cerro da Masmorra. Hier kunt u genieten van het landschap, het open en ruime gezichtsveld naar alle windstreken. De heuvels van Mestras, Barrada en Martinlongo; in het noorden de windmolen van Pereirão, witgekalkt en nog steeds actief; in het noord-westen het dorp Ameixial en in het zuiden zijn de heuvels van Mealha, Montinho do Cravo en Alcarias Pedro Guerreiro zichtbaar. Hier ligt ook de”Anta (hunnebed) de Masmorra” , een prehistorische grafheuvel en een teken van lang vervlogen tijden.  De terugweg gaat altijd bergafwaarts. De wandelroute steekt de rivier opnieuw over en de wandelaar keert terug in het gebied van de moestuinen. Het laatste deel van de wandeling brengt je weer terug naar Mealha via een rustige asfaltweg.

×