Madeira

Madeira

GPS route – WandelenAlgarve – Tavira

 7.5 km  Makkelijk   49m Roodwit Kubushuis

Madeira wandeling is een 8 kilometer lange makkelijke gps rondwandeling die start bij het rood-witte kubushuis een paar kilometer ten zuiden van Santa Catarina da Fonte do Bispo in de Barrocal van de Algarve, Portugal. Deze route in de Portugese Algarve en biedt alles wat de Barrocal typeert. Het is de eerste wandelroute die de meeste gasten van B&B Algarve lopen en waar ze positief verrast van terug komen.

Lees meer ...

Deze wandeling is een rondwandeling naar het dorp Santa Catarina da Fonte do Bispo. Halverwege vind je de warme bakker annex lunchroom, Madeira’s Pão Quente.  Madeira is een geheel onverharde wandeling. De eerste verrassende ontdekking is het slaperig gehucht, Cerro do Leiria. Hier bevindt zich een heuse Engelse bowlingbaan, waar fanatiek het “lawnbowling” wordt beoefend. Ga eens kijken als er een wedstrijd plaatsvindt. Daarna passeer je fruitboomgaarden, kurkeiken, velden vol bloeiende bloemen in het voorjaar.

Na de rivier oversteek loop je langs de voor onze streek zo typerend kurkeiken en een abrikozenboomgaard. In de winter kan dit nog wel eens een paar natte voeten kan opleveren, dus handdoek mee. In juni hangen de abrikozenbomen vol rijpe vruchten. Via wat verspreid liggende huizen en boerderijen loop je uiteindelijk na bijna vijf kilometer Santa Catarina da Fonte do Bispo in. We raden iedereen aan een bezoek te brengen aan onze lokale bakkerij, annex lunchroom, Madeira’s Pão Quente. Hier komt ook de naam van deze wandelroute vandaan, namelijk ‘Rondje naar de Bakker’.

Vervolgens loop je voor de tweede etappe van zuidwaarts Santa Catarina weer uit en via de olijven perserij van Alberto Rocha. Deze is open vanaf 1 november tot half februari. kijk er dan eens binnen! Vervolgens  wandel je door een schitterende sinaasappel plantage waar in het seizoen de ‘appeltjes van oranje’ voor het oprapen zijn.  Door de meestal droog staande rivier kom je weer in de buurt van het rood-witte kubus huis en is het ‘Rondje naar de Bakker’ bijna ten einde.

Deze route is ongeveer 8 km lang en kan voor de kilometer vreters ook worden gecombineerd met ‘Alquevinhos’ of met ‘ Moinhos e Hortas’.

Download file: CAC01 - StaCatarina - Cas al Cubo (rondje).gpx
×