+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Madeira’s Pão Quente

GPS route – Wandelen Algarve – Tavira

 7,5 km  Makkelijk   49m Santa Catarina

Madeira start bij Bed en Breakfast Cas al Cubo in de Portugese Algarve en biedt alles wat het gebied rondom het B&B typeert. Het is de eerste wandelroute die de meeste gasten van B&B Algarve lopen en waar ze positief verrast van terug komen.

Lees meer ...

Deze wandeling is een rondwandeling naar het dorp Santa Catarina da Fonte do Bispo, naar de warme bakker annex lunchroom daar, Madeira’s Pão Quente, Madeira in het kort. Madeira is een geheel onverharde wandeling en de eerste verrassende ontdekking is het slaperig gehucht, Cerro do Leiria. Hier bevindt zich een heuse Engelse bowlingbaan, waar fanatiek het “lawnbowling” wordt beoefend. Ga eens kijken als er een wedstrijd plaatsvindt! Daarna passeer je fruitboomgaarden, kurkeiken, velden vol bloeiende bloemen in het voorjaar.

Na de rivier oversteek, die in de winter nog wel eens een paar natte voeten kan opleveren (handdoek mee) loop je langs de voor onze streek zo typerend kurkeiken en een abrikozenboomgaard. In juni hangen de abrikozenbomen vol rijpe vruchten.  Via wat verspreid liggende huizen en boerderijen loop je uiteindelijk na bijna vijf kilometer ons dorp, Santa Catarina da Fonte do Bispo, binnen. We raden iedereen aan een bezoek te brengen aan onze lokale bakkerij, annex lunchroom, Madeira’s Pão Quente (vandaar de bijnaam van deze wandelroute: ‘Rondje naar de Bakker’).

Vervolgens loop je voor de tweede etappe van zuidwaarts Santa Catarina weer uit en via de olijven perserij van Alberto Rocha (open vanaf 1 november tot half februari; kijk er eens binnen!), wandel je door een schitterende sinaasappel plantage waar in het seizoen de ‘appeltjes van oranje’ voor het oprapen zijn.  Door de meestal droog staande rivier kom je weer in de buurt van Bed en Breakfast Algarve Cas al Cubo en is het ‘Rondje naar de Bakker’ bijna ten einde.

Deze route is ongeveer 8 km lang en kan voor de kilometer vreters ook worden gecombineerd met ‘Alquevinhos’ of met ‘ Moinhos e Hortas’.

Download file: CAC01 - StaCatarina - Cas al Cubo (rondje).gpx

Pin It on Pinterest

Share This
×