Lagoa dos Salgados

 8.6 km  Makkelijk   12m Lagoa dos Salgados

Lagoa dos Salgados wandelroute is een officiële rondwandeling, uitgezet door gemeente Albufeira en Silves.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Lagoa dos Salgados in een oogopslag

Lagoa dos Salgados wandelroute is een eenvoudige, 8,6 km lange rondwandeling door dit fantastische natuurgebied tussen Albufeira en Silves.  Het indrukwekkende natuurgebied beslaat een oppervlakte van ongeveer 150 hectare. Dit ecologische paradijs omvat zoetwatermeren, moerassen en zoutpannen, waardoor het een unieke variëteit aan habitats biedt. Maar wat het gebied echt bijzonder maakt, is de overvloed aan vogels die hier hun thuis hebben gevonden.

Ornithologische schat

De meren, moerassen en zoutpannen zijn een favoriete tussenstop voor talloze vogelsoorten tijdens hun trektocht. Hier kunt u zeldzame en prachtige vogels spotten, zoals flamingo’s, zilverreigers, steltlopers en talloze andere watervogels. Het gebied biedt een waardevolle kans om deze vogels in hun natuurlijke habitat te observeren.

Prachtige wandelpaden

Voor natuurliefhebbers biedt het gebied een netwerk van goed onderhouden wandelpaden. Deze paden leiden u door de diverse landschappen en bieden panoramische uitzichten op de omgeving. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen om de vogels van dichtbij te bewonderen.

Conservatie en educatie

Het natuurgebied is niet alleen bedoeld voor recreatie, maar speelt ook een cruciale rol in de bescherming van de biodiversiteit in de Algarve. Verschillende instellingen werken samen om het gebied te behouden en bezoekers bewust te maken van het belang van natuurbehoud.

In een notendop, dit prachtige natuurgebied in de Algarve is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars. Het biedt de gelegenheid om de schoonheid van de natuur te ervaren en te genieten van de rustgevende omgeving. Breng een bezoek aan dit prachtige vogelkijkgebied en maak kennis met de overvloedige flora en fauna van de Algarve op zijn best.

×