+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Fonte de Mesquita

GPS route – Wandelen Algarve – São Bras de Alportel (SBA PR1)

 9,8 km  Middelmatig   115m Mesquita

Fonte Mesquita is vooral een geologische wandeling. De wandelroute loopt door twee geologisch verschillende gebieden wat tijdens de wandeling goed kan worden geobserveerd.

Lees meer ...

Een groot gedeelte van het gebied dat wij nu kennen als ‘De Algarve’ stond vroeger onder water. Het “Brecha Avermelhada da Mesquita”  ofwel Rode Breccie van Mesquita, een paar kilometer van het bed en breakfast, bestaat uit kalksteen dat rijk is aan fossiele overblijfselen van dieren. De geologische formatie van de Rode Breccie van Fonte Mesquita behoort tot de Cerro de Cabeça en komt in een bijna onderbroken lijn voor tussen Vilarinhos, ten noordwesten en Cabanas de Tavira. Dat ligt ten zuidoosten van bed en breakfast Algarve, Cas al Cubo.

De Wandeling begint in het gelijknamige dorpje, dat wordt gedomineerd door een oude waterput, midden op de dorpsrotonde. De wandeling begint op de parkeerplaats van restaurant Lagar da Mesquita. Een ‘echte traktatie na de wandeling, is een heerlijke lunch bij ‘De Lagar’  zoals het restaurant in de volksmond wordt aangeduid. Fonte Mesquita is een wandelroute die je volop kennis laat maken met de verschillende fossiele gesteenten in al haar kleurschakeringen. In het voorjaar is bovendien in het eerste deel van de wandeling een keur aan wilde orchideeën te vinden. Het is, ondanks een paar klimmetjes,  geen zware wandeling maar je moet er wel echt tijd voor uittrekken, hij is zo afwisselend dat elke fotograaf en botanicus wel moet stilstaan bij de verschillende indrukken van de Algarve die je onderweg opdoet op een klein gebied.

Vanuit bed en breakfast Algarve, Cas al Cubo hebben wij een aansluitende wandelroute gemaakt op de ‘Fonte Mesquita’ wandelroute. Wandelroute Fonte Mesquita is ongeveer 9 kilometer van lengte. De totale lengte van de uitgebreide wandelroute vanuit bed en breakfast Algarve Cas al Cubo is ongeveer 18 kilometer.

Download file: SBA-PR01 Fonte Mesquita.gpx

Pin It on Pinterest

Share This
×