Fonte da Mesquita

Fonte da Mesquita

GPS route – Wandelen Algarve – São Bras de Alportel (SBA-PR01)

 9.8 km  Middelmatig   115m Fonte da Mesquita

Fonte de Mesquita wandeling is een middelzware gps rondwandeling van 9,8 kilometer. Het is vooral een geologische wandeling. De wandelroute loopt door twee geologisch verschillende gebieden en dat kan je aan het landschap goed zien.

Lees meer ...

De route loopt door een gebied dat vroeger onder water stond. De grondstructuur in het wandelgebied is toen ontstaan. Het heet het “Brecha Avermelhada da Mesquita”  ofwel Rode Breccie van Mesquita. Dit is een kalksteen dat rijk is aan fossiele overblijfselen van dieren. De geologische formatie van de Rode Breccie van behoort tot de Cerro de Cabeça. Het komt in een bijna onderbroken lijn voor tussen Vilarinhos, ten noordwesten en Cabanas de Tavira. Dat ligt ten zuidoosten van bed en breakfast Algarve, Cas al Cubo.

De start van de wandeling in het gelijknamige dorpje, op de parkeerplaats van restaurant Lagar da Mesquita. Een ‘echte traktatie na de wandeling, is een heerlijke lunch bij ‘De Lagar’  zoals het restaurant in de volksmond heet. Fonte Mesquita is een wandelroute die je volop kennis laat maken met de verschillende fossiele gesteenten in al haar kleurschakeringen. In het voorjaar is bovendien in het eerste deel van de wandeling een keur aan wilde orchideeën te vinden. Het is, ondanks een paar klimmetjes, geen zware wandeling maar je moet er wel echt tijd voor uittrekken. Hij is zo afwisselend dat elke fotograaf en botanicus wel moet stilstaan bij de verschillende indrukken van de Algarve die je onderweg opdoet op een klein gebied.

Vanuit bed en breakfast Algarve, Cas al Cubo hebben wij een aansluitende wandelroute gemaakt op de ‘Fonte Mesquita’ wandelroute. Wandelroute Fonte Mesquita is ongeveer 9 kilometer van lengte. De totale lengte van de uitgebreide wandelroute vanuit bed en breakfast Algarve Cas al Cubo is ongeveer 18 kilometer.

Download file: SBA-PR01 Fonte Mesquita.gpx
×