Fonte da Zorra

Fonte da Zorra

GPS wandelroute Algarve – Tavira (TAV PR2)

 4 km  Makkelijk   73m Casas Baixas

TAV PR2 is een eenvoudige 4 kilometer lange gps rondwandeling van gemeente Tavira, startend in Casas Baixas.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Deze wandelroute valt uiteen in twee delen: 

1: CASAS BAIXAS BARRANCO – FONTE DA ZORRA (2,2 Km; maximale hoogte 350m)

Het meest noordelijke deel van gemeente Tavira is een gebied waar landerijen en dennenbossen overheersen. Die dennen zijn daar geplant als vorm van herbebossing na een aantal grote natuurbranden.Het gebied wordt nog actief gebruikt door hoeders van geiten en schapen met hun kuddes. Het bewijs hiervoor wordt gevormd door de verschillende schaapskooien onderweg. Ze worden gebruikt voor kuddes op doorreis. Het pad dat deze wandelroute volgt, wordt al eeuwenlang gebruikt door de bewoners van de gehuchtjes om hun moestuinen en kleine landerijen met kurkeiken, olijfbomen en andere fruitbomen te bereiken.De moestuinen worden bevloeid met water uit het ravijn. In de winter, als het veel heeft geregend, zijn sommige paden door wateroverlast niet begaanbaar.

2: BARRANCO DO PORCO CASAS BAIXAS (2,8 Km; maximale hoogte 375m)

De route loopt onder de parasoldennen en langs de horta´s (traditionele groentetuinen) die de mensen hier diep in de heuvels voorzien van zelf verbouwd voedsel. Uit de zorg die wordt besteed aan het onderhoud van deze tuinen en de watervoorziening spreekt duidelijk de liefde voor het land en de trots van deze mensen op het land en op hun streek.

×