+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Fonte da Zorra

Fonte da Zorra

GPS wandelroute Algarve – Tavira (TAV PR2)

 5 km  Makkelijk   243m Casas Baixas

Wandelroute Fonte da Zorra (TAV PR2) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Tavira.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Download file: tav-pr2-percurso-fonte-da-zorra.gpx

Route Fonte da Zorra (TAV PR2) valt min of meer uiteen in twee gedeeltes.

1: CASAS BAIXAS BARRANCO DA FONTE DA ZORRA (2,2 Km; maximale hoogte 350m)

Het meest noordelijke gebied van gemeente Tavira is een gebied waar keureiken landerijen en dennenbossen overheersen. Die dennen zijn daar geplant al vorm van herbebossing na een aantal grote natuurbranden.Het gebied wordt nog actief gebruikt door hoeders van geiten en schapen met hun kuddes en het bewijs hiervoor wordt gevormd door de verschillende schaapskooien onderweg die worden gebruikt door de kuddes op doorreis.Het pad dat deze wandelroute volgt, werd gebruikt door de bewoners van de gehuchtjes die hun moestuinen en kleine landerijen met kurkeiken, olijfbomen en andere fruitbomen te bereiken.De moestuinen worden bevloeid met water uit het ravijn. In de winter, als het veel heeft geregend, zijn sommige paden door wateroverlast niet begaanbaar.

2: BARRANCO DO PORCO CASAS BAIXAS (2,8 Km; maximale hoogte 375m)

De route loopt door, onder de parasoldennen en langs de horta´s (traditionele groentetuinen) die de mensen hier diep in de heuvels voorzien van zelf verbouwd voedsel.Uit de zorg die wordt besteed aan het onderhoud van deze tuinen en de watervoorziening spreekt duidelijk de liefde voor het land die de bewoners ervan voelen en de trots van deze mensen op het land en op hun streek.

Pin It on Pinterest

Share This
×