Fishermans trail

GPS route – Wandelen Algarve – Rota Vicentina

Fishermans trail

GPS route – Wandelen Algarve – Rota Vicentina

 10.4 km  Makkelijk   49m Carrapateira

Fishermans trail is een eenvoudige 10,4 kilometer lange gps rondwandeling in Carrapateira aan de westkust van de Algarve. Het is een onderdeel van de Rota Vicentina.  Deze wandelroute kan het hele jaar worden gelopen. Dit is één van die wandelingen die je ook in het late voorjaar en in de vroege herfst kunt lopen zonder door de hitte te worden bevangen.

Lees meer ...

Eén zo´n wandeling vonden we aan de ongerepte westkust van de Algarve in het Nationaal Park van de Costa Vicentina bij Carrapateira.

Het dorp Carrapateira ligt binnen de grenzen van het Parque Natural da Costa Vicentina. Vanuit bed and breakfast Cas al Cubo is het ongeveer anderhalf uur rijden; een mooie rit dwars door de Algarve. Het dorp zelf is klein en biedt een supermarktje en een paar cafeetjes en restaurants. Je loopt het dorp uit in noordelijke richting en je duikt al snel een duingebied in. We waanden ons even aan de Hollandse kust. Vanuit het duin, waar de bloemen in januari al volop bloeien, lopen we een enorme baai in. In zee dobberen verschillende surfers die wachten op de ideale golf. We beginnen een kleine klim naar de rotskam.

Langs de Westkust

Eenmaal boven aangekomen volgt het Fishermans trail de weg die over de rotsen slingert. Wij wagen ons wat dichter naar de rand van de rotsen van het Nationaal Park van de Costa Vicentina en genieten op de verschillende uitzicht punten van de weergaloze vergezichten waar we op worden getrakteerd. Enorme rotswanden lijken recht uit zee op te rijzen. De kleur van het gesteente varieert van diep zwarte lava tot fel oranje en de elementen hebben er bizarre vormen uit gesleten. Het enige dat je hoort is het gekrijs van meeuwen en donderen van de golven tegen de kust. Kleine stranden doemen op tussen de reusachtige rotswanden en verschillende baaien zijn ook goed te bereiken voor een frisse duik in de koude Atlantische oceaan tijdens de wandeling. Een paar heldhaftige vissers werpen een hengel uit vanaf een bijna onmogelijk punt. Met storm moet het hier indrukwekkend zijn!

De route eindigt verrassend. Na een wandeling langs de kust van het Nationaal Park van de Costa Vicentina, buigt de route een prachtig glooiend en groen heuvellandschap in, terug naar het startpunt. Wij ontmoeten er een herder met een kudde nieuwsgierige koeien. Door een eucalyptus bosje lopen we de laatste heuvel op en in de verte ligt Carrapateira in het dal. Fishermans trail is een officiële wandelroute en de route is makkelijk te volgen. Halverwege ligt een restaurant voor een goede maaltijd en een rustmoment in de zon.

Download file: carrapateira-pontal-fishermens-trail.gpx
×