Estoi Guilhim

Estoi Guilhim

GPS route Rother – Wandelen Algarve – São Bras de Alportel

 15 km  Moeilijk   250m Estoi

Estoi – Guilhim wandelroute is een zware 15 kilometer lange rondwandeling van São Brás de Alportel. De route komt oorspronkelijk uit de Rother wandelgids en is een gecombineerde dorpen- en vergezicht route.  De wandelroute is beschreven en beschikbaar op GPS. We liepen deze wandelroute voor de website Wandelen Algarve in januari 2014 op een zonnige dag.

Lees meer ...

Wandelroute Estoi – Guilhim  begint in Estoi langs een redelijk drukke asfaltweg richting de Romeinse ruïnes van Milreu die je uit de bebouwing van het dorp leidt. Sla de ruïnes niet over! Het is geen groot terrein maar een aantal ruïnes zijn redelijk bewaard gebleven. Steek daarna de N2 over en even later de A22 snelweg.  Vervolgens loop je over stille, soms geasfalteerde, landweggetjes. Ondanks het feit dat in deze route relatief veel verharde weg zit, is dat niet storend.

Je vangt nu de klim aan naar de top van Guilhim. En dat is een èchte klim. Onderweg, naarmate je hoger klimt, wordt het panorama indrukwekkender. De weg is stenig en de klim vergt het één en ander van de klauter-spieren. Als het regent kan het hier gevaarlijk glad worden. Bij helder weer zie je de kustlijn van Tavira tot aan Albufeira. De blauwe zee glinstert en spiegelt onweerstaanbaar. Je moet er naar blijven kijken. Dat maakt de inspanning van wandelroute Estoi – Guilhim  meer dan de moeite waard.

Het landschap zelf tijdens wandelroute Estoi – Guelhim is afwisselend met huizen, horta’s (groentetuintjes) en boomgaarden. In het voorjaar (januari / februari) is het hier genieten van de bloeiende amandelbomen! Wandelroute Estoi – Guilhim is beschikbaar op GPS en halverwege kan je uitrusten en/of lunchen bij restaurant Flor da Ameixa (gesloten op maandag). Natuurlijk vind je in Estoi zelf een ruime keuze aan kleine restaurants en patisseries om ook na afloop even lekker onderuit te zakken met een drankje.

Download file: ROT45-Guilhim.gpx
×